Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
10.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΕΕ: Ρομποτική στα σφαγεία – Έργο για τη βιωσιμότητα στην παραγωγή κρέατος

ΑρχικήΝέαΕΕ: Ρομποτική στα σφαγεία - Έργο για τη βιωσιμότητα στην παραγωγή κρέατος
spot_img

Ξεπερνώντας τα εμπόδια στην υιοθέτηση ρομποτικών συστημάτων αυτοματισμού από τη βιομηχανία κρέατος.

Ο τομέας κρέατος στην ΕΕ, που είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο σε βόειο κρέας, μοσχάρι και κοτόπουλο και δεύτερος στο χοιρινό, αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις, όπως η διατήρηση της ποιότητας με ταυτόχρονη διατήρηση μιας σταθερής προσφοράς τροφίμων. Σε αυτό μπορεί να βοηθήσει ο αυτοματισμός των εγκαταστάσεων και το Ερωπαϊκό έργο RoBUTCHER κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.

Το χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο επιστημόνων από Νορβηγία και Δανία, ανέπτυξε μια νέα πλατφόρμας MFC, η οποία προσφέρει την ευκαιρία για μη συμβατική αυτοματοποίηση στην επεξεργασία χοιρινού κρέατος, ιδιαίτερα στα σφαγεία. «Αντί να ακολουθεί προσεγγίσεις βασισμένες στη γραμμή, που είναι η κύρια επιλογή σήμερα, χρησιμοποιεί ρομποτική και τεχνητή νοημοσύνη (AI) για να εκτελεί σύνθετες λειτουργίες κοπής και χειρισμού σε ολόκληρα μη ψυχρά σφάγια χοιρινού κρέατος, έχοντας επίγνωση της βιολογικής διαφοροποίησης και παραμόρφωσης» είπε ο ο Alex Mason, συντονιστής έργου RoBUTCHER σύμφωνα με το CORDIS.

Ένα από τα βασικά αποτελέσματα του έργου ήταν η επιτυχής επίδειξη δύο πρωτότυπων ρομποτικών κυψελών για την κοπή τόσο ζεστού όσο και κρύου κρέατος. Το ένα ήταν ένα πρωτότυπο για την πλήρη αποσυναρμολόγηση ολόκληρων μη ψυχθέντων σφαγίων χοιρινού κρέατος, ενώ το άλλο εφάρμοσε μια πιο συμβατική προσέγγιση που βασιζόταν στη λεγόμενη τριμερή τομή του παγωμένου μισού σφαγίου.

«Αναπτύξαμε επίσης νέα εργαλεία λογισμικού, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης για κοπή κρέατος, διαδραστικών προσεγγίσεων εικονικής πραγματικότητας για σφαγή με μεγάλα ρομπότ και λύσεις για ενσωμάτωση έξυπνου συστήματος», αναφέρει ο Mason. Αυτό είναι επιπλέον των νέων εργαλείων για την καλύτερη δυνατή αλληλεπίδραση με προϊόντα κρέατος και ρομποτικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων μαχαιριών και εργαλείων λαβής. Η εργασία του έργου οδήγησε επίσης σε μια βελτιωμένη κατανόηση των νομοθετικών πλαισίων και των κοινωνικών επιπτώσεων που σχετίζονται με καινοτόμες λύσεις ρομποτικής για περιβάλλοντα βιομηχανικής παραγωγής εξαιρετικά χειροκίνητα. «Συνολικά, η Κοινοπραξία RoBUTCHER εντόπισε 17 βασικές καινοτομίες, συμπεριλαμβανομένων των δύο αποδεδειγμένων πρωτότυπων συστημάτων κοπής, που προέκυψαν από το έργο. Επιπλέον, η κοινοπραξία ήταν απασχολημένη με τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων, με περίπου 30 επιστημονικά άρθρα που έχουν δημοσιευτεί μέχρι σήμερα και πολλά άλλα σε διάφορα στάδια προετοιμασίας», τονίζει ο Mason.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο