Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Και η Πολωνία απαγορεύει τον όρο «κρέας» σε φυτικά προϊόντα

ΑρχικήΝέαΚαι η Πολωνία απαγορεύει τον όρο «κρέας» σε φυτικά προϊόντα
spot_img

Στόχος είναι η αποτροπή της «παραπλάνησης των καταναλωτών».

Οι ονομασίες «κρέας» «ζαμπόν», «καπνιστό κρέας» και «λουκάνικο» θα μπορούν να χρησιμοποιούνται μόνο για προϊόντα ζωικής προέλευσης στην Πολωνία όπως προβλέπει κανονισμός του υπουργείου  Γεωργίας της χώρας που κατατέθηκε για δημόσια διαβούλευση. Τον νέο κανονισμό πρότειναν οκτώ γεωργικές οργανώσεις – συμπεριλαμβανομένων της#BreedersRazem και της Ένωσςη Κρεοπωλών και Κρεάτων της Δημοκρατίας της Πολωνίας. Όπως εξηγεί, το Υπουργείο Γεωργίας εισάγεινομική προστασία αυτών των όρων για την πρόληψη καταχρήσεων που οδηγούν στην παραπλάνηση των καταναλωτών.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, οι προτεινόμενοι κανόνες επισήμανσης θα συμβάλουν στη διασφάλιση της προστασίας των συμφερόντων των καταναλωτών, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να κάνουν συνειδητές επιλογές για τα τρόφιμα που καταναλώνουν, καθώς και στην προστασία της αγοράς προϊόντων κρέατος. Την αντίθεσή τους στον κανονισμό εξέφρασαν οι παραγωγοί φυτικών υποκατάστατων, επισημαίνοντας έρευνα που δείχνει ότι το 96% των καταναλωτών δεν αγόρασαν ποτέ κατά λάθος ένα φυτικό προϊόν αντί για κρέας.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο