Παρασκευή, 18 Απριλίου, 2025
20.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πως αντιδρούν οι καταναλωτές σε επισήμανση θερμίδων σε Fast Food

ΑρχικήΝέαΚαταναλωτήςΠως αντιδρούν οι καταναλωτές σε επισήμανση θερμίδων σε Fast Food
spot_img

Πόσο επηρεάζει τις επιλογές η παροχή διατροφικών πληροφοριών στα μενού fast food.

Η επισήμανση θερμίδων στα μενού Fast Food έχει εφαρμοστεί σε ορισμένα εστιατόρια των ΗΠΑ ήδη από το 2008, αλλά ο βαθμός στον οποίο η ενημέρωση για το πόσες θερμίδες έχει κάθε πιάτο, συνδέεται με τις θερμίδες που αγοράστηκαν είναι ασαφής. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο jamanetwork.com διερεύνησε εάν η παροχή διατροφικών πληροφοριών στα μενού μπορεί να μειώσει την πρόσληψη θερμίδων από τους πελάτες. Η μελέτη εξέτασε 2.329 εστιατόρια Taco Bell και διαπιστώθηκε ότι σε όσα Fast Food παρέχονταν πληροφορίες σχετικά με τις θερμίδες, οι καταναλωτές προτιμούσαν τα πιάτα με τις λιγότερες.

- Advertisement -

Πιο συγκεκριμένα τα αποτελέσματα στις διαφορές έδειξαν ότι οι πελάτες αγόρασαν 24,7 λιγότερες θερμίδες ανά συναλλαγή από εστιατόρια στην ομάδα ετικετών μενού κατά την περίοδο παρακολούθησης 3 έως 24 μηνών έναντι της ομάδας σύγκρισης. Το αποτέλεσμα της επισήμανσης του μενού διέφερε επίσης ανά κατηγορία προϊόντων και ώρα της ημέρας, με μεγαλύτερη μείωση στον αριθμό των tacos σε σχέση με άλλα είδη που αγοράστηκαν και μεγαλύτερη μείωση στις θερμίδες που αγοράζονται κατά τη διάρκεια του πρωινού σε σύγκριση με άλλες ώρες της ημέρας.

Συμπερασματικά στη μελέτη διαπιστώθηκε ότι η εφαρμογή της επισήμανσης μενού σε εστιατόρια οδήγησε σε περίπου 25 λιγότερες θερμίδες που αγοράστηκαν ανά συναλλαγή σε μια περίοδο παρακολούθησης 2 ετών σε σύγκριση με εστιατόρια χωρίς τέτοια πρακτική, υποδηλώνοντας ότι οι καταναλωτές είναι ευαίσθητοι στις πληροφορίες θερμίδων στους πίνακες μενού, και προσαρμόζουν τις διατροφικές τους επιλογές με βάση τις ετικέτες θερμίδων.

https://jamanetwork.com/journals/jamanetworkopen/fullarticle/2812966?utm_source=For_The_Media&utm_medium=referral&utm_campaign=ftm_links&utm_term=121523

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέο και πολύ επικίνδυνο παθογόνο εντοπίστηκε σε κοτόπουλα λιανικής – Προκαλεί μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις

Σοβαρός χαρακτηρίζεται ο αναδυόμενος κίνδυνος από το βακτήριο Escherichia albertii σε κοτόπουλα - Διεθνή συνεργασία ζητούν ερευνητές

Επιβίωση των μελισσών χωρίς γύρη – Επιστημονική ανακάλυψη μετά από έρευνα 10 ετών

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα πηγή τροφής που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις αποικίες μελισσών επ' αόριστον χωρίς φυσική γύρη

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα