Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
14.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

QACSFOOD: Αξιόπιστη ανίχνευση φυτοφαρμάκων στα τρόφιμα

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαQACSFOOD: Αξιόπιστη ανίχνευση φυτοφαρμάκων στα τρόφιμα
spot_img

Υπηρεσία ανάλυσης υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων από την QACSFOOD.

Η χρήση φυτοφαρμάκων αποτελεί ορθή γεωργική πρακτική τόσο σε παραδοσιακές όσο και σε βιολογικές δραστηριότητες. Ωστόσο τα κατάλοιπα αυτών των δραστηριοτήτων μπορούν να επηρεάσουν την ασφάλεια των τροφίμων αλλά και την ασφάλεια των καταναλωτών.

Με τις αναλύσεις υπολειμμάτων προσδιορίζονται τα επίπεδα ανεπιθύμητων ουσιών στα τρόφιμα. Τα υπολείμματα στα τρόφιμα μπορεί να προέρχονται από φυτοφάρμακα, κτηνιατρικά φάρμακα, βαρέα μέταλλα, χημικές ουσίες όπως οι μυκοτοξίνες και άλλους παράγοντες.

Η QACSFOOD παρέχει δοκιμές υπολειμμάτων τροφίμων χρησιμοποιώντας εξελιγμένο αναλυτικό
εξοπλισμό. Διαθέτει σημαντικό αριθμό σύγχρονων αναλυτικών συσκευών ανά τεχνική όπως υγρή
χρωματογραφία (HPLC, LC-MSMS), αέρια χρωματογραφία (GC, GC-MS, GC-MSMS), σύγχρονες τεχνικές
φασματοσκοπίας (AAS, ICP-MS, ICP-OES FT-IR), πλήθος συσκευών ειδικευμένων χρήσεων και
σύγχρονων πληροφοριακών συστημάτων (LIMS) για την διαχείριση της ακεραιότητας των αναλυτικών
δεδομένων.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ακρυλαμίδιο στο ψωμί: Η επικίνδυνη ουσία και πως να την αποφύγετε

Το ψωμί περιέχει αισθητά λιγότερο ακρυλαμίδιο από πατάτες και πατατάκια, αλλά λόγω του υψηλού ποσοστού κατανάλωσής του είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνεισφέρουν στην καθημερινή πρόσληψη ακρυλαμιδίου.

Επεξεργασμένα τρόφιμα και φάρμακα απώλειας βάρους: Μια επικίνδυνη σχέση

Πως βιομηχανία υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων "βοηθά" τη βιομηχανία φαρμάκων απώλειας βάρους.

EFSA: Διαβούλευση για μέγιστο επιθυμητό επίπεδο βιταμίνης Ε λόγω κινδύνων για την υγεία

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την υπερβολική πρόσληψη βιταμίνης Ε.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα