Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
15.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΗΠΕΙΡΟΣ: Ανώτατο πρότυπο βιωσιμότητας “Zero Waste to Landfill Platinum” και για τα τρία εργοστάσια

ΑρχικήΠιστοποίησηΗΠΕΙΡΟΣ: Ανώτατο πρότυπο βιωσιμότητας “Zero Waste to Landfill Platinum” και για τα τρία εργοστάσια
spot_img

Πιστοποίηση από την EUROCERT με το Πρότυπο Μηδενικών Απορριμμάτων σε Χωματερή (Zero Waste to Landfill-ΕU1).

Για δεύτερη συνεχή χρονιά και τα τρία εργοστάσια της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ στην Άρτα, τον Δομοκό και την Ελασσόνα, τα οποία ασχολούνται με την παραγωγή, τη συσκευασία και την ανασυσκευασία γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων, πιστοποιήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ελέγχων & Πιστοποιήσεων EUROCERT με το Πρότυπο Μηδενικών Απορριμμάτων σε Χωματερή (Zero Waste to Landfill-ΕU1).

Και τα τρία εργοστάσια έλαβαν την υψηλότερη βαθμολογία “Platinum” για το 2022, καθώς λιγότερο από το 1% των απορριμμάτων που παράγουν καταλήγει σε χώρους υγειονομικής ταφής, ενώ ο κύριος όγκος απορριμμάτων τους, σε ποσοστό μεγαλύτερο του 99%, ανακυκλώνεται, επαναχρησιμοποιείται και οδηγείται προς την παραγωγή βιοαέριου ή κομπόστ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ΗΠΕΙΡΟΣ ήταν η πρώτη ελληνική εταιρεία γαλακτοκομικών προϊόντων που πιστοποιήθηκε για το 2021 με το πρότυπο βιωσιμότητας “Zero Waste to Landfill Platinum”. «Έχουμε πολύ δρόμο μέχρι να φτάσουμε στον τελικό στόχο, που είναι η κυκλική οικονομία και το μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Αυτή η πιστοποίηση είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.», σημειώνουν εκπρόσωποι της εταιρείας.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ακρυλαμίδιο στο ψωμί: Η επικίνδυνη ουσία και πως να την αποφύγετε

Το ψωμί περιέχει αισθητά λιγότερο ακρυλαμίδιο από πατάτες και πατατάκια, αλλά λόγω του υψηλού ποσοστού κατανάλωσής του είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνεισφέρουν στην καθημερινή πρόσληψη ακρυλαμιδίου.

Επεξεργασμένα τρόφιμα και φάρμακα απώλειας βάρους: Μια επικίνδυνη σχέση

Πως βιομηχανία υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων "βοηθά" τη βιομηχανία φαρμάκων απώλειας βάρους.

EFSA: Διαβούλευση για μέγιστο επιθυμητό επίπεδο βιταμίνης Ε λόγω κινδύνων για την υγεία

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την υπερβολική πρόσληψη βιταμίνης Ε.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα