ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΣυνεχίζει τις εξαγορές ελληνικών εταιρειών τροφίμων η SwitzGroup - Εγκρίθηκε από...

Συνεχίζει τις εξαγορές ελληνικών εταιρειών τροφίμων η SwitzGroup – Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η εξαγορά της “Ιωνική Σφολιάτα”

2 λεπτά ανάγνωσης

 “Επέλαση” της SwitzGroup στην Ελληνική βιομηχανία τροφίμων.

Συνεχίζεται η επέλαση στην ελληνική αγορά της SwitzGroup η οποία έχει παρουσία σε 15 χώρες σε Ασία, Αυστραλία, Ευρώπη και Μέση Ανατολή, ενώ απασχολεί πάνω από 5.000 άτομα και να καταγράφει ετήσια έσοδα της τάξης των 300 εκατ. δολαρίων. Μεταξύ των εταιριών που έχει βάλει στο χαρτοφυλάκιο της είναι η Olympic Foods, Σαμούρη, Κρητών Άρτος, Κουλουράδες. Της SwitzGroup Europe Limited ηγείται ο Ινδός επιχειρηματίας Τaizoon Khorakiwala.

- Advertisement -

Τώρα η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε την απόκτηση του αποκλειστικού ελέγχου από την «SwitzGroup Europe Limited» επί της εταιρείας «IΩΝΙΚΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΚΑΙ ΖΥΜΗΣ ΑΕ».

   Σύμφωνα με ανακοίνωση, η επιτροπή αποφάσισε την έγκριση της γνωστοποιηθείσας συγκέντρωσης καθώς «οι συνθήκες ανταγωνισμού δεν θα μεταβληθούν ως αποτέλεσμα της υπό κρίση συναλλαγής ούτε σε οριζόντιο, ούτε σε κάθετο επίπεδο και η εξετασθείσα συγκέντρωση δεν αναμένεται να επιφέρει αλλαγές στη δομή των σχετικών αγορών και κατά συνέπεια δεν θα επηρεάσει το επίπεδο ανταγωνισμού ή θα οδηγήσει σε περιορισμό του σε αυτές». 

- Advertisement -

   Οι επιχειρήσεις του ομίλου SwitzGroup δραστηριοποιούνται στους εξής κλάδους: στην παραγωγή και επεξεργασία αυγών, στην εμπορία και παραγωγή συστατικών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, στην παραγωγή και διανομή κατεψυγμένων συσκευασμένων προϊόντων αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής με βάση τη ζύμη, καθώς και στην ανάπτυξη αλυσίδων λιανικής πώλησης. Η ΙΩΝΙΚΗ είναι ανώνυμη εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία κατεψυγμένων προϊόντων σφολιάτας, ζύμης και αρτοποιίας.

   «Βάσει των ανωτέρω, η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε τμήμα ομόφωνα ενέκρινε κατ’ άρθρο 8 παρ. 3 του ν. 3959/2011, τη γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση, δεδομένου ότι, παρ’ ότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παρ. 1 του άρθρου 6 ν. 3959/2011, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες, ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά» καταλήγει η ανακοίνωση.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ποιο ρύζι βρέθηκε συχνότερα με αρσενικό και κάδμιο, σύμφωνα με 1.734 ευρωπαϊκές ειδοποιήσεις σε διάστημα 21 ετών

Μελέτη που ανέλυσε ειδοποιήσεις του ευρωπαϊκού συστήματος RASFF την περίοδο 2002-2023 καταγράφει τα συχνότερα προβλήματα στο ρύζι, από υπολείμματα φυτοφαρμάκων και μυκοτοξίνες έως βαρέα μέταλλα και μη εγκεκριμένους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς

Σωρεία παραβάσεων ασφάλειας τροφίμων σε μεγάλο αρτοποιείο – Η προειδοποιητική επιστολή των Αρχών

Η υπόθεση φωτίζει τις απαιτήσεις που οφείλουν να τηρούν οι επιχειρήσεις παραγωγής αρτοσκευασμάτων

PFAS στο πόσιμο νερό: Η αόρατη πρόκληση για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον – Τι δείχνουν οι μετρήσεις στην Ελλάδα

Σε αποκλειστική συνέντευξη, η Δρ Έρη Μπιζάνη εξηγεί ποια είναι η πραγματική εικόνα σήμερα για τα PFAS στο πόσιμο νερό της Ελλάδας, τι δείχνουν οι διαθέσιμες μετρήσεις και ποιες περιοχές απαιτούν αυξημένη επιτήρηση.