Ορισμένους αναπάντεχους συνδυασμούς που δίνει διατροφολόγος, σε ανάρτηση της.
Ορισμένες τροφές διαθέτουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά από κάποιες άλλες, μερικές φορές όμως, ο συνδυασμός δυο τροφών μπορεί να διαθέτει περισσότερα διατροφικά πλεονεκτήματα. Η πιστοποιημένη διατροφολόγος Apurwa Agarwal σε μια πρόσφατη ανάρτησή της στο Instagram μοιράστηκε τροφές που πρέπει να τρώγονται μαζί για τόνωση της υγείας.
1. Ντομάτα και αβοκάντο
Ο συνδυασμός αβοκάντο με ντομάτα δεν είναι απλώς μια γαστρονομική απόλαυση για αρκετούς, αλλά είναι και ένας δυνατός συνδυασμός διατροφικά. «Το μονοακόρεστο λίπος στο αβοκάντο κάνει το λυκοπένιο που καταπολεμά τον καρκίνο στις ντομάτες τέσσερις φορές πιο ισχυρό», λέει ο Agarwal. Αυτός ο συνδυασμός όχι μόνο αναδεικνύει τη γεύση των σαλατών και των σάντουιτς, αλλά μεγιστοποιεί επίσης τη βιοδιαθεσιμότητα των βασικών θρεπτικών συστατικών.
2. Μήλο και μαύρη σοκολάτα
Ο συνδυασμός μήλου και μαύρης σοκολάτας συμβάλλει σε μια ολοκληρωμένη διατροφή, υποστηρίζει η διατροφολόγος. «Ένα αντιφλεγμονώδες κρίσιμο για την υγεία της καρδιάς που βρίσκεται στα μήλα και τα ισχυρά αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στη μαύρη σοκολάτα καταπολεμά τους θρόμβους αίματος, βελτιώνει την κυκλοφορία και μειώνει τις πιθανότητες καρδιακών παθήσεων», εξηγεί η διατροφολόγος. Για να απολαύσετε τον συνδυασμό φαγητού, λιώστε τη μαύρη σοκολάτα και βάλτε τις στις φέτες μήλου ή απολαύστε το ως ντιπ. Ωστόσο, είναι σημαντικό να προσέχετε τα μεγέθη των μερίδων και να επιλέξετε μαύρη σοκολάτα υψηλής ποιότητας με περιεκτικότητα σε κακάο τουλάχιστον 70% για να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη για την υγεία.
3) Λεμόνι και πράσινο τσάι
Το πράσινο τσάι, γνωστό για το αντιοξειδωτικό του περιεχόμενο, μπορεί να ενισχυθεί περαιτέρω με το συνδυασμό λεμονιού. Η προσθήκη μιας σταλιάς λεμονιού στο πράσινο τσάι υποστηρίζει και την καρδιαγγειακή υγεία. Το πράσινο τσάι, γνωστό για την αντιοξειδωτική του περιεκτικότητα, μπορεί να ενισχυθεί περαιτέρω με το συνδυασμό λεμονιού. Η βιταμίνη C στο λεμόνι σταθεροποιεί τις κατεχίνες του πράσινου τσαγιού, αποτρέποντας τη διάσπασή τους και ενισχύοντας τη συνολική αντιοξειδωτική δύναμη.
4) Ρεβύθια και παντζάρια
Είτε αναμιγνύονται σε σαλάτα, είτε σε ένα ντιπ, τα ρεβίθια και τα παντζάρια αλληλοσυμπληρώνονται. «Τα ρεβίθια είναι πλούσια σε βιταμίνη Β6, μια βιταμίνη που βοηθά το σώμα να απορροφήσει τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο όπως τα παντζάρια», λέει ο Agarwal.