Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024
32.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Φύλλα ελιάς: Πώς μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε;

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΦύλλα ελιάς: Πώς μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε;
spot_img

 Προσπάθεια αξιοποίησης φύλλων ελιάς μέσω της πράσινης τεχνολογίας και για την ενίσχυση της χρήσης των υποπροϊόντων για την παραγωγή φυσικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Στις 11 Ιούνη, δημοσιεύθηκε ένα πολύ ενδιαφέρον ερευνητικό άρθρο στην επιστημονική επιθεώρηση Foods με τίτλο: An Eco-Friendly Supercritical CO2 Recovery of Value-Added Extracts from Olea europaea Leaves

https://www.mdpi.com/2304-8158/13/12/1836 την οποία έχει δημοσιεύσει και το Cibum.

Οι συγγραφείς μελέτησαν την αποδοτικότητα τηε εκχύλισης σημαντικών ενώσεων από τα φύλλα ελιάς χρησιμοποιώντας την λεγόμενη εκχύλιση με υπερκριτικό διοξείδιο του άνθρακα.

Κατάφεραν να βελτιστοποιήσουν την απόδοση εκχύλισης για τα φλαβονοειδή, χρωστικές ενώσεις, ελευρωπαΐνη, υδροξυτυροσόλη, τυροσόλη και α-τοκοφερόλη.

Μια εξαιρετική εργασία επιστημόνων από την Ελλάδα, την Πολωνία και τη Σερβία.

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οι 25 χρόνιες ασθένειες που προκαλούν τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα – Η Ευρώπη αντιστέκεται – Πρόταση για προειδοποιήσεις τύπου τσιγάρου

Τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα «παραμερίζουν» όλες τις άλλες ομάδες τροφίμων και κυριαρχούν στις παγκόσμιες δίαιτες.

Μικροπλαστικά και σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ανεξάρτητα εάν είναι σε πλαστικό ή σε γυάλινο μπουκάλι!

Ανάλυση μικροπλαστικών σε εμπορικά φυτικά βρώσιμα έλαια από την Ιταλία και την Ισπανία.

Ψάρια: Ποια είναι τα πιο μολυσμένα με παράσιτα Anisakis – Στοιχεία από το RASFF τα τελευταία 23 χρόνια

Ειδοποιήσεις για Anisakis spp. στο σύστημα ταχείας ειδοποίησης για τρόφιμα και ζωοτροφές (RASFF) που αναφέρθηκαν το 2001–2023.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα