Προσπάθεια αξιοποίησης φύλλων ελιάς μέσω της πράσινης τεχνολογίας και για την ενίσχυση της χρήσης των υποπροϊόντων για την παραγωγή φυσικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας.
Στις 11 Ιούνη, δημοσιεύθηκε ένα πολύ ενδιαφέρον ερευνητικό άρθρο στην επιστημονική επιθεώρηση Foods με τίτλο: An Eco-Friendly Supercritical CO2 Recovery of Value-Added Extracts from Olea europaea Leaves
https://www.mdpi.com/2304-8158/13/12/1836 την οποία έχει δημοσιεύσει και το Cibum.
Οι συγγραφείς μελέτησαν την αποδοτικότητα τηε εκχύλισης σημαντικών ενώσεων από τα φύλλα ελιάς χρησιμοποιώντας την λεγόμενη εκχύλιση με υπερκριτικό διοξείδιο του άνθρακα.
Κατάφεραν να βελτιστοποιήσουν την απόδοση εκχύλισης για τα φλαβονοειδή, χρωστικές ενώσεις, ελευρωπαΐνη, υδροξυτυροσόλη, τυροσόλη και α-τοκοφερόλη.
Μια εξαιρετική εργασία επιστημόνων από την Ελλάδα, την Πολωνία και τη Σερβία.
Email: funfood16@gmail.com
Twitter: @yanzabet