Έφτασε μια από τις πιο όμορφες εποχές του χρόνου.
Η εποχή που τα φύλλα κοκκινίζουν και κιτρινίζουν μιας και τα φυτά έχουν σταματήσει να βιοσυνθέτουν χλωροφύλλη.
Η εποχή που θα μπει σε μπουκάλια το πρώτο κρασί του 2023, στην ήπειρό μας, το Beaujolais Nouveau και θα είναι στην αγορά την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη.
Η εποχή που μαζεύουμε τις ελιές, η εποχή που γίνονται τα πρώτα «καζανέματα» στην πατρίδα μου την Κρήτη.
Με αισιόδοξες σκέψεις ας χαρούμε τα τρόφιμα και τα ποτά που μας προσφέρει η Φύση.
Ααα, και ας μην ξεχνάμε τούτο: στην Χημεία, το αλκοόλ ονομάζεται αιθυλική αλκοόλη και το πρόθεμα «αιθυλ» σημαίνει ότι λίγο κρασί ή ρακή μας φέρνει πιο κοντά στον αιθέρα, πιο κοντά στο Θεό.
Επίσης, «οινόπνευμα»: ο οίνος που ανυψώνει και δυναμώνει το Πνεύμα μας.
Email: funfood16@gmail.com
Twitter: @yanzabet