Του Γιάννη Ζαμπετάκη*
Η υγεία του πλανήτη μας και οι βιοκλιματικές ισορροπίες επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες. Και όταν λιώνουν οι πάγοι στην Ανταρκτική, τότε κάτι γίνεται, κάτι σοβαρό (!) αλλά εμείς παραμένουμε παθητικοί πολίτες. Σχετικά με την αύξηση της βλάστησης στην Ανταρκτική, μπορείτε να διαβάσετε εδώ:
Το θέμα όμως είναι τούτο: τι κάνουμε για να αποτρέψουμε κάτι τέτοιο; Τι μπορεί να κάνει η βιομηχανία τροφίμων ώστε να χρησιμοποιεί πιο περιβαλλοντικά βιώσιμα υλικά;
Και ως καταναλωτές: ποιες διατροφικές συνήθειες πρέπει να αλλάξουμε για να συμβάλλουμε στην υγεία της Γης; Για παράδειγμα, τι κάνουμε ώστε να μειώσουμε τα λεγόμενα food miles, δηλαδή την απόσταση που έχει διανύσει ένα τρόφιμο από το σημείο παραγωγής του μέχρι το πιάτο; Εδώ μπορείτε να δείτε πώς μειώσαμε τα food miles για τα καρότα και τα παντζάρια μας.
Email: funfood16@gmail.com
Twitter: @yanzabet