Μετάβαση στο περιεχόμενο
Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου, 2025
6.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τι είναι τα “Food miles” και γιατί πρέπει να τα μειώσουμε

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΤι είναι τα "Food miles" και γιατί πρέπει να τα μειώσουμε
spot_img

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Η υγεία του πλανήτη μας και οι βιοκλιματικές ισορροπίες επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες. Και όταν λιώνουν οι πάγοι στην Ανταρκτική, τότε κάτι γίνεται, κάτι σοβαρό (!) αλλά εμείς παραμένουμε παθητικοί πολίτες. Σχετικά με την αύξηση της βλάστησης στην Ανταρκτική, μπορείτε να διαβάσετε εδώ:

- Advertisement -

https://www.thetimes.com/uk/politics/article/antarctica-going-green-as-vegetation-grows-at-astounding-rate-vq2slfnxc?utm_source=Sailthru&utm_medium=email&utm_campaign=Daily%20Briefing%20-%20Monday%207th%20October%202024&utm_term=audience_BEST_OF_TIMES

Το θέμα όμως είναι τούτο: τι κάνουμε για να αποτρέψουμε κάτι τέτοιο; Τι μπορεί να κάνει η βιομηχανία τροφίμων ώστε να χρησιμοποιεί πιο περιβαλλοντικά βιώσιμα υλικά;

Και ως καταναλωτές: ποιες διατροφικές συνήθειες πρέπει να αλλάξουμε για να συμβάλλουμε στην υγεία της Γης; Για παράδειγμα, τι κάνουμε ώστε να μειώσουμε τα λεγόμενα food miles, δηλαδή την απόσταση που έχει διανύσει ένα τρόφιμο από το σημείο παραγωγής του μέχρι το πιάτο; Εδώ μπορείτε να δείτε πώς μειώσαμε τα food miles για τα καρότα και τα παντζάρια μας.

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σουβλατζίδικα: Ο κίνδυνος τροφικής δηλητηρίασης από τις κομμένες ντομάτες και κρεμμύδια – Προσομοιώσεις ανάπτυξης παθογόνων

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι χειριστές που εργάζονται σε σουβλατζίδικα, σχετικά με τη συντήρηση τοματών και κρεμμυδιών κομμένων σε φέτες, για την αποτροπή τροφικής δηλητηρίασης των πελατών τους.

Συμπληρώματα πρωτεΐνης: Αυξημένα επίπεδα βαρέων μετάλλων και τοξινών στα μισά εργαστηριακά δείγματα

Νέα μελέτη αποκαλύπτει αυξημένα επίπεδα βαρέων μετάλλων και τοξινών σε δημοφιλή συμπληρώματα πρωτεΐνης.

Γέμισε αυγά ταινίας από ανεπαρκώς ψημένο χοιρινό – Η ανατριχιαστική ακτινογραφία που σόκαρε ακόμα και τους γιατρούς (βίντεο)

Η κυστικέρκωση είναι η πιο συχνή παρασιτική λοίμωξη που προσβάλλει το κεντρικό νευρικό σύστημα και προκαλείται από μία προνύμφη του πλατυέλμινθα σκώληκα “ταινία των χοίρων”
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα