Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τι λες τώρα? Με μια ένεση αδυνατίζεις και προστατεύεις την καρδιά σου κιόλας!

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΤι λες τώρα? Με μια ένεση αδυνατίζεις και προστατεύεις την καρδιά σου κιόλας!
spot_img

Μελέτες που… στραβά αρμενίζουν.

Τα νέα σήμερα μάς έρχονται από τους Times του Λονδίνου όπου σύμφωνα με μια νέα μελέτη: “Weight-loss jab ‘cuts heart disease deaths by 20%”.

Το φάρμακο, Semaglutide, που είναι γνωστό και ως Ozempic ή Wegovy, υπόσχεται να μεταμορφώσει την αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών νοσημάτων. https://link.thetimes.co.uk/click/35368245.413596/aHR0cHM6Ly93d3cudGhldGltZXMuY28udWsvYXJ0aWNsZS91ay13ZWlnaHQtbG9zcy1qYWJzLXByZXNjcmlwdGlvbi1kcnVncy1vemVtcGljLTdkYnN2a2JsZw/64fc34345d6f767a5104db0eB3f73e4b3

Η έρευνα έγινε σε 17.064 ενήλικες πάνω από 45 ετών που είχαν καρδιακά νοσήματα, από τα οποία πάσχουν 7,6 εκατομμύρια ανθρώπων στη Μεγ. Βρετανία. Ήταν όλοι τους υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Στους μισούς ανθρώπους χορηγήθηκε το Semaglutide σε εβδομαδιαία βάση και στους άλλους μισούς placebo. Στην ομάδα που της χορηγήθηκε το φάρμακο, βρέθηκε ότι είχαν κατά 20% μειωμένο ρίσκο καρδιακών ασθενειών.

Γιατί είναι λάθος αυτή η προσέγγιση;

Στον υπολογισμό του καρδιαγγειακού ρίσκου, λαμβάνονται υπόψη το βάρος, το ύψος, η αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα HDL, LDL. ΔΕΝ λαμβάνεται υπόψη όμως η φλεγμονή που προκαλούν τα τρόφιμα και ο κακός τρόπος διαβίωσης.

Έτσι, το ιατρικό κατεστημένο, προωθεί ένα ακόμα φάρμακο (όπως οι στατίνες) χωρίς να κοιτούν στις πραγματικά γενεσιουργές αιτίες του προβλήματος.

Ο γιαλός δεν είναι στραβός αλλά αυτές οι μελέτες στραβά αρμενίζουν!

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο