Σάββατο, 2 Νοεμβρίου, 2024
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Tο ελαιόλαδο της Φιλιώς και της Φρόσως

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμTο ελαιόλαδο της Φιλιώς και της Φρόσως
spot_img

Μία εξαιρετική επιχειρηματική προσπάθεια δυο αδερφών στην Κορινθία.

H χρονιά που διανύουμε είναι καταστροφική για Ιταλία και Ισπανία, τους δυο βασικούς μας ανταγωνιστές στην παγκόσμια αγορά ελαιολάδου.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, αξίζει να μνημομεύσουμε μια εξαιρετική προσπάθεια δυο αδερφών στην Κορινθία που πρωτοπορούν όχι μόνο με το επώνυμο λάδι τους αλλά και με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν ως concept την ελαιοπαραγωγή και την Ελλάδα.

Η Φιλιώ και η Φρόσω Θεοδώρου, από τον Άσσο Κορινθίας, πριν από λίγα χρόνια αποφάσισαν να δώσουν ταυτότητα και να αναδείξουν μέσω της τυποποίησης το ελαιόλαδο ποικιλίας Κορωνέικης που καλλιεργεί βιολογικά η οικογένειά τους από το 1960, δημιουργώντας την αγροτική επιχείρηση Qoppa.

Στόχος τους είναι να αναδείξουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου και μέσω του ελαιοτουρισμού ο επισκέπτης να γνωρίσει ελαιόλαδα από όλη την Ελλάδα. Σήμερα, το ελαιόλαδό τους φτάνει σε αρκετές περιοχές της χώρας, αλλά και της Ευρώπης.

Παίρνοντας το έναυσμα από τα μέχρι τώρα βήματα που έχουν γίνει στον τομέα του κρασιού και της γευσιγνωσίας, οι δύο αδερφές, θέλοντας να συστήσουν στο καταναλωτικό κοινό το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο μέσω του ελαιοτουρισμού, απευθύνθηκαν σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και τουριστικά γραφεία της περιοχής.

«Θέλαμε να τους βάλουμε στην ιδέα ότι ο επισκέπτης που έρχεται στην Κορινθία είναι αδύνατον να μη δοκιμάζει ποιοτικό ελαιόλαδο, ώστε να μπορεί να το διακρίνει και να το επιλέγει. Έτσι, λοιπόν, με ορισμένα εστιατόρια στην περιοχή προχωρήσαμε στη δημιουργία olive oil bar στην είσοδο του καταστήματος, όπως υπάρχουν αντίστοιχα οι προθήκες ή οι ψύκτες με τα κρασιά στα εστιατόρια. Με αυτόν τον τρόπο, θέλουμε ο πελάτης να έρχεται σε μία πρώτη επαφή με το προϊόν», τονίζουν.

Εκτός, όμως, από τα παραπάνω, η Φιλιώ και η Φρόσω πραγματοποιούν γευσιγνωσίες στις οποίες ο επισκέπτης δεν θα δοκιμάσει μόνο το δικό τους ελαιόλαδο. «Έχουμε συνάψει συνεργασίες με τα κορυφαία ελαιόλαδα της χώρας για να γνωρίσει ο επισκέπτης την ποικιλομορφία των ελαιολάδων που υπάρχει σε όλη την Ελλάδα, καθώς ακόμα και οι ίδιες ποικιλίες διαφέρουν σε γεύση και άρωμα, όταν καλλιεργούνται σε διαφορετικές περιοχές της χώρας.

Ένα εξαιρετικό παράδειγμα προς μίμηση!

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οι πρώτες εικόνες από την τελετή απονομής των βραβείων FEA – Φωτο

Πλήθος κόσμου αυτή την ώρα στην τελετή απονομής των βραβείων FoodExperts’ Awards του Cibum.

Αντίστροφη μέτρηση για τα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Όλα είναι έτοιμα για την τελετή απονομής που θα γίνει το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2024 στo πλαίσιο της Food & Drinks by Detrop της HELEXPO στη Θεσσαλονίκη
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο