Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
10.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Δημιουργία focus group για γευστική δοκιμή μαγιονέζας

ΑρχικήΕπιστήμηΆρθρα / Δημοσιεύσεις / ΒιβλίαΔημιουργία focus group για γευστική δοκιμή μαγιονέζας
spot_img

cibum team


Στο Journal of Sensory Studies η Alejandra Flores δημοσίευσε έρευνα με τίτλο

FOCUS GROUP RESEARCH ON SENSORY LANGUAGE USED BY CONSUMERS TO DESCRIBE MAYONNAISE


ΠΕΡΙΛΗΨΗ Πραγματοποιήθηκε ομάδα εστίασης (focus group) για τη κατάρτηση λεξιλογίου γευστικών δοκιμών (sensory vocabulary) που χρησιμοποιούν οι καταναλωτές μαγιονέζας για την περιγραφή της γεύσης και των υπολοίπων οργανοληπτικών χαρακτηριστικών της. Στο focus group συμμετείχαν συνολικά 59 νοικοκυρές σε έξι ομάδες από τρεις διαφορετικές πόλεις στην Αργεντινή. Οι διαφορές στις ομάδες μεταξύ των πόλεων ήταν μικρές. Χρησιμοποιήθηκαν τέσσερα δείγματα μαγινέζας για να αντληθούν οι πληροφορίες. Ο συνολικός αριθμός των χαρακτηρισμών / περιγραφών που χρησιμοποιήθηκαν από τις ομάδες καταναλωτών ήταν: εμφάνιση 65, χρώμα 39, άρωμα 44, γεύση 50 και υφή 70. Παρουσιάζεται στο άρθρο μια λίστα με τους πιο συχνά αναφερόμενους θετικούς και αρνητικούς χαρακτηρισμούς. Ενδιαφέρον παρουσίασε πως καταγράφησαν αντιφάσεις μεταξύ της ανάκλησης των λόγων επιλογής ενός δείγματος ως καλύτερο και της περιγραφής του ίδιου δείγματος. Στα συμπεράσματα της ομάδας εστίασης αποτυπώνεται το γενικό προφίλ μιας ιδανικής μαγιονέζας: απαλό κίτρινο χρώμα, λαμπερή όψη, με ήπια γεύση λεμονιού και αυγού, κρεμώδη υφή και εύκολο να απλωθεί. Διαβάστε το πλήρες άρθρο ΕΔΩ.

ΠΗΓΗ: academia.edu

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.

Μήνυση στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για τη μη απαγόρευση των φθαλικών ενώσεων

Οι φθαλικές ενώσεις διαρρέουν από τις συσκευασίες και άλλα προϊόντα στα τρόφιμα και τα ποτά.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο