Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
17.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

H Kombucha ως εναλλακτική θεραπεία για το διαβήτη τύπου 2

ΑρχικήΕπιστήμηH Kombucha ως εναλλακτική θεραπεία για το διαβήτη τύπου 2
spot_img

Οι συμμετέχοντες που κατανάλωσαν kombucha για τέσσερις εβδομάδες είχαν χαμηλότερα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους.

Η Kombucha είναι ένα τσάι που έχει υποστεί ζύμωση με βακτήρια και ζυμομύκητες. Στην Κίνα υπολογίζεται ότι ξεκίνησε να καταναλώνεται ήδη από το 200, αλλά απέκτησε ευρύτερη δημοτικότητα στις ΗΠΑ και μετέπειτα σε άλλες χώρες από τη δεκαετία του 1990. 

Η δημοτικότητά της kombucha έχει ενισχυθεί από ισχυρισμούς ειδικών πως βελτιώνει την ανοσία και ενισχύει την ενέργεια, ενώ παράλληλα μειώνει τη λαχτάρα για φαγητό και την ένταση της φλεγμονής στο σώμα.

Μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από ερευνητές της Σχολής του Πανεπιστημίου Georgetown, το Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα-Λίνκολν -και το MedStar Health στις ΗΠΑ έρχεται να προσθέσει ένα ακόμα θετικό στην kombucha: βοηθά στη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, που δημοσιεύτηκαν στο Frontiers in Nutrition την 1η Αυγούστου 2023, οι συμμετέχοντες που κατανάλωσαν kombucha για τέσσερις εβδομάδες είχαν χαμηλότερα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους σε σύγκριση με όταν κατανάλωναν ένα ρόφημα εικονικού φαρμάκου παρόμοιας γεύσης κατά την κλινική δοκιμή σε 12 συμμετέχοντες.

Αυτό το εύρημα δείχνει πως μια τόσο απλή διατροφική παρέμβαση θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σε άτομα με διαβήτη και θέτει τη βάση για μια μεγαλύτερη δοκιμή για να επιβεβαιωθούν αυτά τα αποτελέσματα.

Κατά την δοκιμή η kombucha φάνηκε να μειώνει τα μέσα επίπεδα γλυκόζης αίματος μετά από τέσσερις εβδομάδες από 164 σε 116 χιλιοστόγραμμα ανά δεκατόλιτρο.

Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης τη σύνθεση των μικροοργανισμών που ζυμώνονται στην kombucha για να προσδιορίσουν ποια συστατικά μπορεί να είναι τα πιο δραστικά. Βρήκαν ότι το ρόφημα αποτελούνταν κυρίως από βακτήρια γαλακτικού οξέος, βακτήρια οξικού οξέος και μια μορφή ζύμης που ονομάζεται Dekkera, με κάθε μικρόβιο να υπάρχει περίπου σε ίση ποσότητα.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα