Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
17.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ένα αβοκάντο την ημέρα… τι κάνει;

Νέα επιστημονική μελέτη αναιρεί προηγούμενες σχετικά τις επιδράσεις του αβοκάντο στην υγεία και το βάρος των καταναλωτών.

ΑρχικήΕπιστήμηΣταγόνες επιστήμηςΈνα αβοκάντο την ημέρα... τι κάνει;
spot_img

Νέα επιστημονική μελέτη αναιρεί προηγούμενες σχετικά τις επιδράσεις του αβοκάντο στην υγεία και το βάρος των καταναλωτών.

Μπορεί ένα αβοκάντο την ημέρα να βελτιώσει την ποιότητα ζωής μας; Μια νέα μελέτη πανεπιστημίων στις ΗΠΑ προσπάθησε να δώσει απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Εξέτασε τα οφέλη του αβοκάντο τόσο στην ποιότητα της διατροφής, το βάρος όσο και στα επίπεδα χοληστερόλης στον οργανισμό.

Για τη μελέτη, οι ερευνητές διεξήγαγαν ένα πείραμα έξι μηνών στο οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 συμμετέχοντες υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, οι μισοί από τους οποίους έπρεπε να τρώνε ένα αβοκάντο κάθε μέρα ενώ οι άλλοι μισοί συνέχισαν τη συνήθη διατροφή τους με την οδηγία να περιορίσουν την κατανάλωση αβοκάντο σε λιγότερο από δύο το μήνα. Το λίπος στην κοιλιά και γύρω από άλλα όργανα μετρήθηκε με ακρίβεια χρησιμοποιώντας μαγνητική τομογραφία πριν και μετά το πείραμα.

Σε αντίθεση με ευρήματα άλλων προηγούμενων μελετών που είχαν συνδέσει το αβοκάντο με την αύξηση του κοιλιακού λίπους, η εν λόγω μελέτη διέψευσε τη θεωρία. Αντίθετα, παρέχει στοιχεία ότι το αβοκάντο μπορεί να είναι μια ευεργετική προσθήκη σε μια καλά ισορροπημένη διατροφή. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι η κατανάλωση ενός αβοκάντο την ημέρα όχι μόνο δεν προκάλεσε αύξηση βάρους, όπως είχαν αναφέρει άλλες έρευνες, αλλά προκάλεσε ελαφρά μείωση της LDL χοληστερόλης. Σύμφωνα με τους μελετητές, ένα ακόμα εύρημα αποτελεί  η βελτίωση της συνολικής ποιότητας της διατροφής των συμμετεχόντων κατά 8 βαθμούς σε μια κλίμακα 100 βαθμών.

Τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να αποτελέσουν βασικό πλεονέκτημα για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας, αλλά και όσων ασθενειών σχετίζονται με αυτήν, όπως ο διαβήτης τύπου 2. Οι ερευνητές είπαν ότι στο μέλλον, θα συνεχίσουν να αναλύουν δεδομένα από τη μελέτη, όπως το πώς οι συμμετέχοντες ενσωμάτωσαν το αβοκάντο στη διατροφή τους και αν παρατηρήθηκαν διαφορές στα αποτελέσματα με βάση τον τρόπο που οι συμμετέχοντες έτρωγαν το αβοκάντο, καθώς δεν έλαβαν κάποια σχετική οδηγία.

Η έρευνα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο Journal of the American Heart Association  διεξήχθη σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Loma Linda, το Πανεπιστήμιο Tufts και το UCLA, με συντονιστική υποστήριξη από το Πανεπιστήμιο Wake Forest.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα