Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

13 προϊόντα της Θεσσαλίας “πρόσω ολοταχώς” για ΠΟΠ και ΠΓΕ

ΑρχικήΝέα13 προϊόντα της Θεσσαλίας "πρόσω ολοταχώς" για ΠΟΠ και ΠΓΕ
spot_img

Στα σκαριά οι φάκελοι για πιστοποίηση ΠΟΠ 13 προϊόντων της Θεσσαλίας.

Η περιοχή της Θεσσαλίας είναι μια περιοχή που η αγροτική γη έχει τη δυνατότητα να παράγει ποιοτικά αγροτικά προϊόντα, ενώ ορισμένα από αυτά μπορούν να αποτελέσουν το σημείο αναφοράς για την περιοχή, καθώς μπορούν προσδώσουν ακόμη μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία, να προσφέρουν στην ανάπτυξη και ανάδειξη της πρωτογενούς παραγωγής.

   Για παράδειγμα το μήλο Αγιάς, τα ρεβίθια Φαρσάλων, τα κάστανα Πηλίου, τα κάστανα Μελιβοίας κά, είναι ευρέως γνωστά για την ποιότητα τους, και αποτελούν για τους καταναλωτές σημαντική διατροφική επιλογή. Προς την κατεύθυνση της ανάδειξης και κυρίως της πιστοποίησης αρκετών αγροτικών προϊόντων της περιοχής της Θεσσαλίας, που θα μπορέσουν να βοηθήσουν σημαντικά τον πρωτογενή τομέα, λαμβάνονται πρωτοβουλίες, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με στόχο την πιστοποίηση (ΠΟΠ) 13 προϊόντων από την ευρύτερη περιοχή.

   Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, ο οποίος παρουσίασε την υποστηρικτική δομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στόχος της πρωτοβουλίας για την υποβοήθηση πιστοποίησης των προϊόντων αφορά την ανάπτυξη και ανάδειξη της πρωτογενούς παραγωγής.

   Ο κ. Κουρέτας τόνισε ότι υπάρχει η πίστη και η ανάγκη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, να αναπτυχθεί η προστιθέμενη αξία των αγροτικών προϊόντων της περιοχής, καθώς αυτά τα αγροτικά προϊόντα, φέρνουν ένα πολύ μεγάλο εισόδημα για τους παραγωγούς της Θεσσαλίας. 

   Οι φάκελοι των προϊόντων, που εγκρίθηκαν για την πιστοποίηση αφορούν: το μήλο Αγιάς / Milo Agias ΠΓΕ, τα ρεβίθια Αμοργός Φαρσάλων ΠΓΕ, τα Κάστανα Πηλίου / Chestnuts of Pelion ΠΟΠ, κάστανα Μελιβοίας / Kastano Melivias ΠΟΠ, τα κάστανα Αμπελακίων / Kastano Ampelakion ΠΟΠ, το κάστανο Καρίτσας ΠΟΠ, το αμύγδαλο Τεμπών / Amygdalo Tempon ΠΓΕ, το σκόρδο Πλατυκάμπου / Entopio Skordo Platykampou ΠΟΠ, το ακτινίδιο Δέλτα Πηνειού/Aktinidio Delta Pineiou ΠΓΕ, το Αχλάδι Κρυστάλι Τυρνάβου / Achladi Kristalli Tyrnavou ΠΟΠ, το Βοσκοτύρι Λιβαδιού ΠΓΕ, αλλά και τα Οινικά προιόντα, Τύρναβος / Tyrnavos ΠΓΕ, Πρόποδες Αγράφων / Agrafa Foothills ΠΟΠ.

   Η υποστηρικτική υπηρεσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας προς τους δικαιούχους των φακέλων αλλά και προς τους συνεργαζόμενους αγροτικούς συμβούλους, στόχο έχει την υποστήριξη και την μεταφορά τεχνογνωσίας, ως προς το περιεχόμενο και τη σύνταξη των φακέλων, προς τους δικαιούχους ή και προς τους εντεταλμένους αγροτικούς συμβούλους. Όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα, μέσα στους επόμενους μήνες, αναμένεται να κατατεθούν οι φάκελοι των προϊόντων, έτσι ώστε να πάρουν τον δρόμο της ανάδειξης και θα εμπλουτίσουν το αγροδιατροφικό δυναμικό της Θεσσαλίας.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο