Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

3 βασικοί πυλώνες για πιο υγιεινά σχολικά γεύματα στα σχολεία των ΗΠΑ

ΑρχικήΝέα3 βασικοί πυλώνες για πιο υγιεινά σχολικά γεύματα στα σχολεία των ΗΠΑ
spot_img

Πιο ξεκάθαροι κανόνες για υγιεινότερα γεύματα στα αμερικανικά σχολεία από το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ. Τι ορίζεται και πότε θα ισχύσει.

Γάλα με λιγότερα λιπαρά, περισσότερα δημητριακά ολικής άλεσης, λιγότερο αλάτι: αυτοί είναι οι τρεις βασικοί κανόνες που έχει υιοθετήσει το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ για τα μεταβατικά πρότυπα στα προγράμματα σχολικών γευμάτων, με στόχο να περάσουν τα παιδιά σε πιο θρεπτικά γεύματα, αλλά και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στις προμήθειες των υλικών που προκλήθηκαν από την πανδημία. Τα πρότυπα που τέθηκαν για τα σχολικά έτη 2022-23 και 2023-24, επικεντρώνονται σε μεγάλο βαθμό στα δημητριακά ολικής αλέσεως, το γάλα και το νάτριο.

Σύμφωνα με αυτά, τα σχολεία και όσοι παρέχουν μέριμνα σε παιδιά ηλικίας 6 ετών και άνω μπορούν να προσφέρουν αρωματισμένο γάλα με χαμηλά λιπαρά (1%), αλλά και γάλα με γεύση αλλά χωρίς λιπαρά, και γάλα χωρίς ενίσχυση γεύσης αλλά χωρίς λιπαρά ή με χαμηλά λιπαρά. Τουλάχιστον το 80% των δημητριακών που σερβίρονται στο μεσημεριανό γεύμα και το πρωινό του σχολείου κάθε εβδομάδα πρέπει να είναι πλούσια σε δημητριακά ολικής άλεσης. Το εβδομαδιαίο όριο νατρίου για το μεσημεριανό γεύμα και το πρωινό στο σχολείο θα παραμείνει το ίδιο με τα σημερινά επίπεδα για το σχολικό έτος 2022-2023. Αλλά στο μεσημεριανό γεύμα στο σχολείο, θα υπάρξει μείωση κατά 10% στο όριο νατρίου το σχολικό έτος 2023-24, κάτι που θα ευθυγραμμιστεί με τις οδηγίες της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ που καθορίζει εθελοντικούς στόχους μείωσης νατρίου για τα επεξεργασμένα, συσκευασμένα και παρασκευασμένα τρόφιμα στις ΗΠΑ.

Τα μεταβατικά πρότυπα ανακοινώθηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ σκοπεύει το φθινόπωρο να εκδώσει νέους κανόνες για τη βελτίωση των προτύπων διατροφής μακροπρόθεσμα. Σύμφωνα με έρευνα για την αλυσίδα εφοδιασμού των σχολείων τον περασμένο Νοέμβριο, το 96% των προμηθευτών των σχολείων δεν είχε επαρκή στοιχεία για τα μενού που απαιτούνται για την τήρηση των διατροφικών προτύπων. Τώρα έχουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τις παραγγελίες που πρέπει να κάνουν για το φθινόπωρο, καθώς η πανδημία είχε προκαλέσει πλήρη αποδιοργάνωση στη συμμόρφωση των σχολικών μενού με τα διατροφικά πρότυπα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο