Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
21.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Έρευνα: Οι Βρετανοί αντικαθιστούν το αλκοόλ, με τσάι!

ΑρχικήΝέαΚαταναλωτήςΈρευνα: Οι Βρετανοί αντικαθιστούν το αλκοόλ, με τσάι!
spot_img

Περίπου οι μισοί Βρετανοί πίνουν τσάι σαν εναλλακτική λύση στο αλκοόλ, ως αποτέλεσμα της πανδημίας και της ακρίβειας.

Το ότι οι Βρετανοί αγαπούν το τσάι είναι διεθνώς γνωστό, αλλά αρκεί αυτή τους η αγάπη για να προτιμήσουν μια κούπα τσάι από ένα ποτό στο τέλος μιας κουραστικής μέρας; Η εταιρεία παροχής πληροφοριών και επιχειρηματικών συμβουλευτικών λύσεων, Mintel, διεξήγαγε μια έρευνα στη Μεγάλη Βρετανία σχετικά με τη σχέση των καταναλωτών με το τσάι συγκριτικά με άλλα αλκοολούχα ροφήματα.

Σύμφωνα με την έρευνα, ενώ ένα ποτήρι αλκοόλ είναι πράγματι ελκυστικό ελκυστικό, περίπου οι μισοί (48%) από τους Βρετανούς λάτρεις του τσαγιού λένε ότι μερικές φορές πίνουν τσάι ως εναλλακτική λύση στο αλκοόλ.

Οι κύριοι οπαδοί του τσαγιού είναι η ευμετάβλητη γενιά των Millennials (ηλικίας 26-41 ετών), καθώς το 55% αυτών μερικές φορές προτιμά μια κούπα τσάι από άλλα αλκοολούχα ροφήματα, ενώ μόλις το 44% των ατόμων ηλικίας 65 ετών και άνω κάνουν κάτι ανάλογο. Συνολικά, οι μισοί (49%) Βρετανοί συμμετέχοντες συμφωνούν ότι το τσάι είναι μια καλή εναλλακτική λύση σε ένα αλκοολούχο ποτό.

Οι οικονομικοί παράγοντες ενδεχομένως παίζουν ρόλο σε αυτή την τάση, καθώς το 64% των ερωτηθέντων θεωρεί πως ακόμα και τα πολυτελή τσάγια είναι μια βιώσιμη απόλαυση. Σε μια προσθήκη σε αυτό το επιχείρημα, η έρευνα αναδεικνύει πως 2 στους 5 (38%) από αυτούς που έχουν μειώσει/περιορίσει την κατανάλωση αλκοόλ αναφέρουν τα χρήματα ως το λόγο μείωσής του.

Επιπλέον,  οι μισοί (48%) από τους λάτρεις του τσαγιού μεταφέρουν αυτή τη συνήθεια και εκτός σπιτιού για να εξοικονομήσουν χρήματα, αφού παίρνουν  μαζί τους το δικό τους τσάι (π.χ. σε θερμός).

Η συναισθηματική αναταραχή που προκάλεσε η πανδημία είναι επίσης ένας παράγοντας που έστρεψε τους Βρετανούς στο τσάι, με έξι στους δέκα (61%) συμμετέχοντες να πιστεύουν ότι η κατανάλωση τσαγιού είναι ένας καλός τρόπος να φτιάξει η διάθεσή τους.

Το ποσό που αναμένεται να ξοδέψουν οι Βρετανοί σε τσάι εκτιμάται στα 770 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά στο τι τσάι προτιμούν οι Βρετανοί, το συνηθισμένο τσάι θα αντιπροσωπεύει το 53% των πωλήσεων, ακολουθούμενο από το τσάι με φρούτα και βότανα με λίγο λιγότερο από το ένα πέμπτο (18%). Το τσάι Specialty  (10%) και το ντεκαφεϊνέ (9%) θα αντιπροσωπεύουν το ένα δέκατο των πωλήσεων αντίστοιχα.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα