Πέμπτη, 27 Μαρτίου, 2025
16.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

80 Χρόνια Αρτοποιίας στην Αθηένου

ΑρχικήΝέα80 Χρόνια Αρτοποιίας στην Αθηένου
spot_img

Αναγνώριση της αφοσίωσης των αρτοποιών της περιοχής που συνέβαλαν στη διάδοση του Αθηενίτικου Ψωμιού.

- Advertisement -

Ο Δήμος Αθηένου της Λάρνακάς στην Κύπρο και ο Σύνδεσμος Αρτοποιών Αθηένου τίμησαν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης (12/10/2023) τους αρτοποιούς της κωμόπολης, αναγνωρίζοντας τον σπουδαίο ρόλο που διαδραμάτισαν στο να κάνουν το Αθηενίτικο Ψωμί γνωστό σε ολόκληρη την Κύπρο. Αυτή η εκδήλωση αποτέλεσε μια υπέροχη ευκαιρία για να αναδείξουν την αξία τους και να τιμήσουν τον κόπο και την αφοσίωσή τους στην τέχνη της αρτοποιίας.

Στην εκδήλωση, παρευρέθηκαν η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημηρτίου, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννης Παναγιώτου, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών κύριος Παύλος Ραβάνη, εκπρόσωποι του ΚΕΒΕ, του ΕΒΕΛ , της ΟΕΒ , πολλοί κάτοικοι της κωμόπολης, καθώς και αξιωματούχοι του Δήμου και μέλη του Συνδέσμου Αρτοποιών.

Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Λακωνίας Νίκος Μάζης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκαν απονομές τιμητικών διακρίσεων στους αρτοποιούς για την προσφορά τους στον τομέα της αρτοποιίας και την προώθηση του Αθηενίτικου Ψωμιού σε όλη την Κύπρο.

Η εκδήλωση αναδείχθηκε ως μια ευκαιρία για την τοπική κοινότητα να ενωθεί και να τιμήσει την παράδοση της αρτοποιίας και την αφοσίωση των αρτοποιών της περιοχής που συνέβαλαν στη διάδοση του Αθηενίτικου Ψωμιού. Αυτή η εκδήλωση αναδεικνύει τη σημασία της διατήρησης των παραδόσεων και της αναγνώρισης των ανθρώπων που συνεισφέρουν στον πολιτισμό και τη γαστρονομία της περιοχής και κατ’επέκταση της Κύπρου.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποιο είναι το τυρί που έχει μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης από τον ιό της γρίπης των πτηνών

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα της μελέτης του Πανεπιστημίου Cornell

Γάλα σόγιας: Επίσημη προειδοποίηση για σοβαρό κίνδυνο – Σύσταση να μην χρησιμοποιούνται προϊόντα σόγιας σε εστιατόρια!

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας συνιστούν την αποφυγή προϊόντων σόγιας από τη μαζική εστίαση
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα