ΑρχικήΝέαΆφθονο το κρασί στην Αγορά Μοδιάνο όπου θα διεξαχθούν τα «ΒορΟινά»

Άφθονο το κρασί στην Αγορά Μοδιάνο όπου θα διεξαχθούν τα «ΒορΟινά»

2 λεπτά ανάγνωσης

Στις 20 Οκτωβρίου στην αγορά Μοδιάνο της Θεσσαλονίκης, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γευθεί τον πλούτο του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα.

Στην «καρδιά» του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, στην Αγορά Μοδιάνο, θα φιλοξενηθούν στις 20/10 φέτος, για πρώτη φορά μετά 19 χρόνια, τα «ΒορΟινά», που αποτελούν από το 2004 την κορωνίδα των εκδηλώσεων γευστικής δοκιμής κρασιών και αποσταγμάτων της Ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος».

- Advertisement -

   Τα τραπέζια των οινοποιών, εκεί όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γευθεί τον πλούτο του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, θα στηθούν στο πανοραμικό εξώστη της Αγοράς Μοδιάνο και θα είναι τοποθετημένα σύμφωνα με τη γεωγραφική τους θέση στους «Δρόμους του Κρασιού της Β. Ελλάδος».

   Εκπρόσωποι από 30 κορυφαία οινοποιεία από τη Μακεδονία και την Ήπειρο, μέλη της ένωσης, θα προσφέρουν στους επισκέπτες ένα πλήθος κρασιών, δημιουργίες από ξεχωριστά αμπελοτόπια, γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες, που αποτελούν τις καλύτερες εκφράσεις των κατηγοριών ΠΟΠ και ΠΓΕ. Κρασιά, λευκά, ροζέ, ερυθρά, νεαρά ή παλαιωμένα, διαφορετικά στυλ όπως τύπου orange ή περιορισμένης παρέμβασης, βιολογικά, πειραματικά, ξηρά, αφρώδη, γλυκά, αλλά και αμπελοοινικά αποστάγματα, συμπεριλαμβάνονται στο πλήθος των ετικετών όπου οι επισκέπτες των ΒορΟινών προσκαλούνται να δοκιμάσουν.

- Advertisement -

   Η εκδήλωση «ΒορΟινά» διοργανώνεται από το γραφείο της ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος», η οποία φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια λειτουργίας, αποκλειστικά για τα ίδια τα μέλη της και απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες της εστίασης και διακίνησης οίνου, όσο και στο καταναλωτικό κοινό.

   Το κόστος για την είσοδο στα «ΒορΟινά» στην Αγορά Μοδιάνο στην οδό Ερμού 24, Θεσσαλονίκης, ανέρχεται στα 10 ευρώ (συμπεριλαμβάνει δώρο το ποτήρι οινογευσίας), ενώ το ωράριο λειτουργίας είναι για το πρώτο γκρουπ 18:00-20:00 και το δεύτερο 20:00-22:00.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Τι πραγματικά προσφέρουν τα συμπληρώματα που υπόσχονται «ενέργεια» – Έλεγχος σε 8 γνωστά συστατικά

Ο έλεγχος δείχνει ότι βιταμίνες, μέταλλα και διεγερτικά δεν αποτελούν απαραίτητα λύση για την επίμονη κόπωση

Ανακοινώθηκε η μάρκα του καφέ που σήμανε συναγερμό σε 15 χώρες – Στο νοσοκομείο καταναλωτής – Η μάρκα πωλείται και στην Ελλάδα (φωτογραφία)

Εμετός, διάρροια και νοσηλεία στην επίσημη αναφορά – Τι απαντά η εταιρεία για την επίμαχη παρτίδα.

Ποιο ψάρι του Σαρωνικού συνδέθηκε με υψηλότερη έκθεση σε τοξικό υδράργυρο – Ανάλυση σε 179 ψάρια

Σήμερα δημοσιεύτηκε νέα μελέτη για τον υδράργυρο σε ψάρια του Σαρωνικού και τον πιθανό κίνδυνο για την υγεία.