Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Γαλλία αναμένει ανάκαμψη της παραγωγής κρασιού, όμως η ξηρασία καραδοκεί

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΗ Γαλλία αναμένει ανάκαμψη της παραγωγής κρασιού, όμως η ξηρασία καραδοκεί
spot_img

Η παραγωγή κρασιού στη Γαλλία αναμένεται να ανακάμψει φέτος από την παραγωγή που επλήγη από τον παγετό το 2021, αν και η συνεχιζόμενη ξηρασία μπορεί να περιορίσει τους όγκους, όπως ανέφερε το υπουργείο Γεωργίας της χώρας.

Η παραγωγή κρασιού αναμένεται να αυξηθεί κατά 13-21% μεταξύ 42,6 και 45,6 εκατομμυρίων εκατολίτρων, όπως ανέφερε το υπουργείο στις πρώτες προβλέψεις του για το 2022. Ένα εκατόλιτρο ισοδυναμεί με 100 λίτρα ή 133 τυποποιημένες φιάλες κρασιού.

Το εύρος πρόβλεψης είναι ακόμη και 7% πάνω από τον πενταετή μέσο όρο. Οι περισσότερες περιοχές αντιμετώπισαν πιο ευνοϊκές καιρικές συνθήκες από πέρυσι για την ανθοφορία των αμπελιών, εκτός από τμήματα των νοτιοδυτικών που επλήγησαν από παγετό και χαλάζι, ανέφερε το υπουργείο.

Το ESM αναφέρει πως, υπό αυτές τις συνθήκες, η παραγωγή τείνει προς αύξηση σε σύγκριση με πέρυσι σε όλες τις αμπελουργικές περιοχές, με εξαίρεση το Charentes, ωστόσο, η ξηρασία του εδάφους σε συνδυασμό με τους καύσωνες θα μπορούσε να περιορίσει αυτήν την αύξηση εάν διατηρηθούν μέχρι τη συγκομιδή».

Η χειρότερη ξηρασία που έχει καταγραφεί

Ο γαλλικός γεωργικός τομέας, ο μεγαλύτερος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φοβάται αυξανόμενες απώλειες από τη χειρότερη ξηρασία που έχει καταγραφεί στη χώρα, η οποία έχει τροφοδοτηθεί από διαδοχικούς καύσωνες.

Ο ξηρός, ζεστός καιρός φέτος είχε μειώσει την πίεση των ασθενειών στα αμπέλια και επρόκειτο επίσης να οδηγήσει σε πρόωρη έναρξη της συγκομιδής σταφυλιών, ανέφερε το υπουργείο.

Ωστόσο, η ξηρασία επηρέασε τα σταφύλια σε περιοχές όπως η Αλσατία στα ανατολικά και το Languedoc-Roussillon στα νοτιοδυτικά, ενώ άρχισε να περιορίζει τις δυνατότητες συγκομιδής στη Βουργουνδία.

Η παραγωγή στο Μπορντό επρόκειτο να μειωθεί κάτω από τον μέσο όρο πενταετίας μετά τον παγετό και το χαλάζι που κατέστρεψαν περίπου 10.000 εκτάρια σε διαφορετικό βαθμό, πρόσθεσε το υπουργείο.

Η περιοχή Champagne ορίστηκε για μια καλή συγκομιδή με την παραγωγή να φαίνεται πάνω από τον πενταετή μέσο όρο, βοηθούμενη από τις βροχοπτώσεις τον Ιούνιο και την περιορισμένη ασθένεια των αμπέλων.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μελομακάρονα εμπορίου: Το συντηρητικό που περιέχουν και το “ψεύτικο” συστατικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συντηρητικά και τα πρόσθετα στα μελομακάρονα εμπορίου.

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο