Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι Βρυξέλλες χαλαρώνουν τους περιορισμούς για τις εξαγωγές χοιρινού από τη Βουλγαρία

ΑρχικήΝέαΑγρότεςΟι Βρυξέλλες χαλαρώνουν τους περιορισμούς για τις εξαγωγές χοιρινού από τη Βουλγαρία
spot_img

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαλάρωσε τους περιορισμούς σχετικά με την αφρικανική πανώλη των χοίρων (ΑΠΧ /ASF) στην παραγωγή και το εμπόριο χοίρων και χοιρινού κρέατος στο /από το μεγαλύτερο μέρος της Βουλγαρίας, με ορισμένες εξαιρέσεις σε αρκετούς δήμους σε τέσσερις περιφέρειες: Μπλαγκόεβγκραντ, Πάζαρτζικ και Πλόβντιβ στον νότο, και Βάρνας στη βόρεια ακτογραμμή.

Η τροποποίηση τέθηκε σε ισχύ στις 19 Μαρτίου μετά μια αναθεώρηση στο παράρτημα I του Εκτελεστικού Κανονισμού (ΕΕ) 2021/605 της Επιτροπής, της 7ης Απριλίου 2021, για τον καθορισμό ειδικών μέτρων ελέγχου για την ΑΠΧ.

Η χαλάρωση επιτρέπει σε όσους εκτρέφουν χοίρους στις αντίστοιχες περιοχές να ακολουθούν λιγότερο αυστηρούς κανόνες όσον αφορά το εμπόριο χοιρινού κρέατος και προϊόντων χοιρινού που προέρχονται από τοπικές φάρμες και προορίζονται για να πουληθούν στην αγορά της ΕΕ.

Η Βουλγαρική Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων (BFSA) σχολίασε σήμερα ότι οι περιορισμοί χαλάρωσαν χάρη στον αποτελεσματικό έλεγχο για την ΑΠΧ σε οικόσιτους χοίρους στη Βουλγαρία.

Η χώρα τηρεί αυστηρά τον Εκτελεστικό Κανονισμό (ΕΕ) 2021/605 της Επιτροπής, ο οποίος ορίζει κανόνες για την εμπορία ζωντανών χοίρων, χοιρινού κρέατος και προϊόντων χοιρινού από χώρες που έχουν διαγνώσει και αναφέρει κρούσματα ΑΠΧ σε οικόσιτους χοίρους ή αγριόχοιρους, ανέφερε η BFSA.

Σημείωσε ότι το χοιρινό κρέας που προέρχεται από περιοχές που πλήττονται από την ΑΠΧ είναι απολύτως ασφαλές για κατανάλωση από τον άνθρωπο.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο