Τετάρτη, 16 Απριλίου, 2025
18.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Στον κόμβο Μαλγάρων βγήκαν με τα τρακτέρ τους αγρότες της περιοχής

ΑρχικήΝέαΑγρότεςΣτον κόμβο Μαλγάρων βγήκαν με τα τρακτέρ τους αγρότες της περιοχής
spot_img

Ζητούν μείωση του κόστους παραγωγής, που -όπως υποστηρίζουν- καταγράφεται σήμερα αυξημένο σε ποσοστό άνω του 30%.

Στην αερογέφυρα Μαλγάρων, στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης και σε απόσταση 200 μέτρων από τα διόδια, έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους αγρότες της ευρύτερης περιοχής, χωρίς ωστόσο να προτίθενται να προχωρήσουν -τουλάχιστον για σήμερα- σε κάποια κινητοποίηση, όπως ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Μαλγάρων και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του εν λόγω αγροτικού μπλόκου, Κώστας Ανεστίδης.

- Advertisement -

   Οι αγρότες επιχείρησαν να μεταβούν στα διόδια Μαλγάρων επί της Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Αθηνών, αλλά η πορεία τους ανεκόπη από αστυνομικές δυνάμεις.

   Στα αιτήματα αιχμής των αγροτών συμπεριλαμβάνονται η μείωση του κόστους παραγωγής, που -όπως υποστηρίζουν- καταγράφεται σήμερα αυξημένο σε ποσοστό άνω του 30%, η υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής και προληπτικών μέτρων για προστασία από φυσικές καταστροφές και ασθένειες, οι δίκαιες αποζημιώσεις που θα καλύπτουν το 100% των ζημιών. Επίσης, οι αγρότες ζητούν να ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής οι τιμές καταναλωτή και να διασφαλίζεται έτσι η επιβίωσή τους, να υπάρξει αναπλήρωση του χαμένου αγροτικού εισοδήματος εξαιτίας της μειωμένης παραγωγής και των χαμηλών τιμών καθώς και λήψη μέτρων για τον έλεγχο των «ελληνοποιήσεων» – στελέχωση των κρατικών υπηρεσιών.

   Υπενθυμίζεται ότι στην Κεντρική Μακεδονία έχουν στηθεί αγροτικά μπλόκα στο Πολύκαστρο, στον κόμβο Παραλίμνης στα Γιαννιτσά, στην Κρύα Βρύση Πέλλας, στον κόμβο Γυψοχωρίου στην Έδεσσα και στη Νάουσα έχουν παραταχθεί με τα τρακτέρ τους στα φανάρια στη διασταύρωση. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια κινητοποίηση αποκλεισμού δρόμων.

   Όπως λέει ο κ. Ανεστίδης, οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής δεν έχουν ικανοποιηθεί από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και ζητούν ουσιαστικές λύσεις και άμεσα, προκειμένου να μπορέσουν να συνεχίσουν να ασκούν το επάγγελμά τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επιβίωση των μελισσών χωρίς γύρη – Επιστημονική ανακάλυψη μετά από έρευνα 10 ετών

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα πηγή τροφής που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις αποικίες μελισσών επ' αόριστον χωρίς φυσική γύρη

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Αλλάζει το “παιχνίδι” στην ανίχνευση παθογόνων στα τρόφιμα – Νέα καινοτόμος τεχνολογία ανάλυσης

Η νέα μέθοδος μειώνει σημαντικά τον χρόνο ανίχνευσης παθογόνων σε λιγότερο από τέσσερις ώρες και κοστίζει μόλις 0,5$ ανά δείγμα
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα