Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023
16.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αλεξανδρούπολη: Ειδικός γερανός στο λιμάνι για την υποδοχή Ουκρανικών σιτηρών

ΑρχικήΝέαΑλεξανδρούπολη: Ειδικός γερανός στο λιμάνι για την υποδοχή Ουκρανικών σιτηρών
spot_img

Θα έχει τη δυνατότητα διαχείρισης μέχρι και 1000 τόνων χύδην φορτίου την ώρα.

Ειδικό γερανό, που θα έχει τη δυνατότητα διαχείρισης μέχρι και 1000 τόνων χύδην φορτίου ανά ώρα, σχεδιάζει να προμηθευτεί -με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και ίδιους πόρους- ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ), προκειμένου να αναβαθμίσει τις δυνατότητές του στο συγκεκριμένο πεδίο, ανοίγοντας -μεταξύ άλλων- τον δρόμο και για τη διαχείριση μεγάλων ποσοτήτων σιτηρών από την Ουκρανία, όπως επισήμανε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΑ Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου. Διευκρίνισε ότι προς το παρόν δεν διακινούνται μέσω Αλεξανδρούπολης ουκρανικά φορτία σιτηρών, αλλά οι διαπραγματεύσεις για την προσέλκυσή τους παραμένουν σε εξέλιξη.

   Αναλυτικότερα, ο ΟΛΑ επιθυμεί, σύμφωνα με τον κ. Χατζηκωνσταντίνου, την ένταξη της αγοράς του γερανού στο ΕΣΠΑ 2021-2027, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό σε αυτό το πεδίο. «Είμαστε σε επαφή με τη διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας για να χρηματοδοτήσουμε την αγορά του γερανού.Στόχος είναι να διατεθούν χρήματα από το ΕΣΠΑ και ίδιους πόρους» σημείωσε, χωρίς να επεκταθεί σε περισσότερες πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του γερανού, καθώς κάτι τέτοιο είναι -όπως είπε- πρώιμο.

   «Ο γερανός θα μας δώσει συγκριτικό πλεονέκτημα στα ουκρανικά σιτηρά και γενικά στο χύδην φορτίο» σημείωσε ο κ. Χατζηκωνσταντίνου, υπενθυμίζοντας ότι σήμερα, μέσω του λιμένος της Αλεξανδρούπολης, διακινούνται περίπου 450.000 τόνοι χύδην φορτίου ετησίως. Διευκρίνισε δε ότι ο γερανός εντάσσεται στη δέσμη των τεσσάρων έργων, προϋπολογισμού 35 εκατ. ευρώ, που το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε πρόσφατα ότι είναι αναγκαίο να προχωρήσουν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

   Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΑ υπογράμμισε ακόμα τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε για να ενταχθεί το λιμάνι στα διευρωπαϊκά δίκτυα μεταφορών, πράγμα το οποίο ανοίγει -όπως είπε- τον δρόμο για τα χρηματοδοτικά κεφάλαια και διευκολύνει την προσέλκυση μεγάλων έργων στην Αλεξανδρούπολη. «Με τη δυναμική που αποκτά το λιμάνι με έναυσμα τη στρατιωτική διάσταση, αναδεικνύεται οι δυνατότητές του, η υποδομή του καθώς και τα εμπορικά χαρακτηριστικά της περιοχής που προσελκύουν επενδύσεις από μεγάλες εταιρείες» σημείωσε, προσθέτοντας ότι κάθε έργο που ολοκληρώνεται, πρέπει να παράγει άμεσο οικονομικό αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img

Must read

Metro My market: Καταγγελία εναντίον της efood-market

Στο Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας προσέφυγε η my market και η διαφημιστική MULLENLOWE για το διαφημιστικό βίντεο της efood market.

Έκρηξη λοιμώξεων σαλμονέλας στην Ευρώπη από κοτόπουλο σε εστιατόρια

Η πλειονότητα των περιπτώσεων έχει συνδεθεί με τοπικά εστιατόρια που σερβίρουν κεμπάπ κοτόπουλου. 

Μελέτη: Επικίνδυνα και τα «ασφαλέστερα» PFAS σε συσκευασίες τροφίμων

Ανάλυση σε 42 χάρτινες συσκευασίες fast food οι οποίες περιέχουν τα μεγαλύτερα πολυμερή PFAS που θεωρούνται πιο "ασφαλή".
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα