ΑρχικήΝέαΑλεξανδρούπολη: Ειδικός γερανός στο λιμάνι για την υποδοχή Ουκρανικών σιτηρών

Αλεξανδρούπολη: Ειδικός γερανός στο λιμάνι για την υποδοχή Ουκρανικών σιτηρών

2 λεπτά ανάγνωσης

Θα έχει τη δυνατότητα διαχείρισης μέχρι και 1000 τόνων χύδην φορτίου την ώρα.

Ειδικό γερανό, που θα έχει τη δυνατότητα διαχείρισης μέχρι και 1000 τόνων χύδην φορτίου ανά ώρα, σχεδιάζει να προμηθευτεί -με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και ίδιους πόρους- ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ), προκειμένου να αναβαθμίσει τις δυνατότητές του στο συγκεκριμένο πεδίο, ανοίγοντας -μεταξύ άλλων- τον δρόμο και για τη διαχείριση μεγάλων ποσοτήτων σιτηρών από την Ουκρανία, όπως επισήμανε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΑ Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου. Διευκρίνισε ότι προς το παρόν δεν διακινούνται μέσω Αλεξανδρούπολης ουκρανικά φορτία σιτηρών, αλλά οι διαπραγματεύσεις για την προσέλκυσή τους παραμένουν σε εξέλιξη.

- Advertisement -

   Αναλυτικότερα, ο ΟΛΑ επιθυμεί, σύμφωνα με τον κ. Χατζηκωνσταντίνου, την ένταξη της αγοράς του γερανού στο ΕΣΠΑ 2021-2027, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό σε αυτό το πεδίο. «Είμαστε σε επαφή με τη διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας για να χρηματοδοτήσουμε την αγορά του γερανού.Στόχος είναι να διατεθούν χρήματα από το ΕΣΠΑ και ίδιους πόρους» σημείωσε, χωρίς να επεκταθεί σε περισσότερες πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του γερανού, καθώς κάτι τέτοιο είναι -όπως είπε- πρώιμο.

   «Ο γερανός θα μας δώσει συγκριτικό πλεονέκτημα στα ουκρανικά σιτηρά και γενικά στο χύδην φορτίο» σημείωσε ο κ. Χατζηκωνσταντίνου, υπενθυμίζοντας ότι σήμερα, μέσω του λιμένος της Αλεξανδρούπολης, διακινούνται περίπου 450.000 τόνοι χύδην φορτίου ετησίως. Διευκρίνισε δε ότι ο γερανός εντάσσεται στη δέσμη των τεσσάρων έργων, προϋπολογισμού 35 εκατ. ευρώ, που το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε πρόσφατα ότι είναι αναγκαίο να προχωρήσουν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

- Advertisement -

   Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΑ υπογράμμισε ακόμα τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε για να ενταχθεί το λιμάνι στα διευρωπαϊκά δίκτυα μεταφορών, πράγμα το οποίο ανοίγει -όπως είπε- τον δρόμο για τα χρηματοδοτικά κεφάλαια και διευκολύνει την προσέλκυση μεγάλων έργων στην Αλεξανδρούπολη. «Με τη δυναμική που αποκτά το λιμάνι με έναυσμα τη στρατιωτική διάσταση, αναδεικνύεται οι δυνατότητές του, η υποδομή του καθώς και τα εμπορικά χαρακτηριστικά της περιοχής που προσελκύουν επενδύσεις από μεγάλες εταιρείες» σημείωσε, προσθέτοντας ότι κάθε έργο που ολοκληρώνεται, πρέπει να παράγει άμεσο οικονομικό αποτέλεσμα.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Επικίνδυνες τουρκικές ντομάτες: Κατακλύζεται η αγορά από φορτία με απαγορευμένα φυτοφάρμακα – Όλα τα στοιχεία

Οι επαναλαμβανόμενες απορρίψεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω απαγορευμένων και υπερβολικών υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων προκαλούν ανησυχία αλλά τα μολυσμένα φορτία εξακολουθούν να διατίθεται στην αγορά

Ανάκληση-μαμούθ σε περισσότερους από 50 κωδικούς κρουασάν μεγάλης αρτοβιομηχανίας – Ανακοινώσεις σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες

Η Ferrero ανακοίνωσε την ανάκληση επιλεγμένων παρτίδων κατεψυγμένων προϊόντων αρτοποιίας σε επτά ευρωπαϊκές χώρες, με την απόσυρση να αφορά περισσότερους από 50 κωδικούς της Cupiello, καθώς και Nutella Croissant και Nutella Muffin

Συσκευασμένη σαλάτα πίσω από επιδημία σαλμονέλας στην Ευρώπη με 2 νεκρούς και 109 κρούσματα – Ανακοίνωση ECDC

Το ECDC καταγράφει 109 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 11 ευρωπαϊκές χώρες και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ η έρευνα οδηγεί σε σπόρους μηδικής που διακινήθηκαν μέσω Ιταλίας