Τετάρτη, 26 Μαρτίου, 2025
15.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Στους επόμενους μήνες θα τεθεί το πλαίσιο για την άσκηση ερασιτεχνικής αλιείας

ΑρχικήΝέαΑλιείαΣτους επόμενους μήνες θα τεθεί το πλαίσιο για την άσκηση ερασιτεχνικής αλιείας
spot_img

Σύσκεψη ΥπΑΑΤ, Λ. Αυγενάκη με το Δ.Σ της Πανελλήνιας Ένωσης Αλιέων Γρι- Γρι.

Εντός των επόμενων μηνών θα τεθεί το πλαίσιο για την άσκηση της ερασιτεχνικής αλιείας, όπως ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, σε σύσκεψη που είχε με διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Αλιέων Γρι- Γρι όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον κλάδο.

- Advertisement -

Ο υπουργός επανέλαβε την απόφασή του για επαναφορά του Μητρώου Αλιέων. Όπως είπε: «Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε τους επαγγελματίες αλιείς», και ανακοίνωσε ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα τεθεί και το πλαίσιο για την άσκηση ερασιτεχνικής αλιείας.

Τόνισε επίσης, ότι γίνεται δεκτό  το αίτημά τους να συμπεριληφθεί και η αλιεία στο νέο Κανονισμό του ΕΛΓΑ. «Για εμάς οι αλιείς είναι αναπόσπαστο τμήμα του πρωτογενούς τομέα», είπε χαρακτηριστικά και ανέφερε ότι εντός του πρώτου τριμήνου του 2024 θα διοργανωθεί το πρώτο Συνέδριο για την αλιεία στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται όλες οι πτυχές του κλάδου.

Τέλος, ο ΥπΑΑΤ ενημέρωσε τους αλιείς για τη σημαντική επιτυχία της χώρας μας που αφορά στη δημιουργία Κέντρου Αναφοράς  της ΕΕ –ένα από τα μόλις 4 της ΕΕ-για την ευζωία των υδρόβιων ζώων, με έδρα την Κρήτη που θα λειτουργεί με τη μορφή της κοινοπραξίας, υπό το Πανεπιστήμιο Κρήτης, με την συμμετοχή επιπλέον του Κέντρου Βιολογίας της Ακαδημίας Επιστημών της Τσεχίας και του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης και θα είναι το πρώτο εξειδικευμένο για θέματα υδρόβιων ζώων. Τα εγκαίνια του Κέντρου θα γίνουν τον Ιανουάριο. Μέσα από τη λειτουργία του θα εντοπίζονται τα προβλήματα, οι ιδιαιτερότητες και οι εξελίξεις στο χώρο της αλιείας και θα αποτελέσει ένα μόνιμο εργαλείο ενίσχυσης του κλάδου στη χώρα μας.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σόγια και προϊόντα σόγιας : Επίσημη προειδοποίηση για σοβαρό κίνδυνο – Σύσταση να μην προσφέρεται και χρησιμοποιείται σε εστιατόρια!

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας συνιστούν την αποφυγή προϊόντων σόγιας από τη μαζική εστίαση

Εσείς γνωρίζετε πόσα γλυκαντικά καταναλώνετε; Τα απογοητευτικά αλλά και αποκαλυπτικά ευρήματα μελέτης

Το κόλπο της βιομηχανίας τροφίμων για να μην φαίνεται ότι ξεπερνά το νομοθετημένα όρια για την παρουσία γλυκαντικών, αλλά και να επιτυγχάνει ένα βέλτιστο γευστικό προφίλ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα