Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
13.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανακαλείται πατσάς λόγω κινδύνου διάτρησης στομάχου

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΑνακαλείται πατσάς λόγω κινδύνου διάτρησης στομάχου
spot_img

Κίνδυνος σοβαρής βλάβης στο πεπτικό σύστημα από Ιταλικό πατσά λόγω υψηλού pΗ.

Οι Αρχές της Ιταλίας ανακάλεσαν από την αγορά δύο προϊόντα πατσά που παράγονται από την εταιρεία  Caisa Alimentare με έδρα την Πίζα. Τα προϊόντα που ανακαλούνται είναι μοσχαρίσιος πατσάς , σε συσκευασίες των 700 γραμμαρίων με αριθμούς παρτίδας 10072024, 19072024 και 04082024, και ημερομηνίες λήξης 10/07/2024, 19/07/2024 και 4/08/2024 και κατεψυγμένος πατσάς , σε συσκευασίες των 500 γραμμαρίων  με αριθμούς παρτίδας 30112025-03122025-04122025-05122025-06122025-12122025-24122025-25122025- 02012026-03012026  και ημερομηνίες λήξης 30/11/2025, 03/12/2025, 04/12/2025, 05/12/2025, 06/12/2025, 12/12/2025, 24/12/2025, 25/12/2025, 02/01/2026 και 03/01/2026.

 Ο λόγος της ανάκλησης είναι ότι τα προϊόντα ενέχουν «κίνδυνο σοβαρής βλάβης στο πεπτικό σύστημα» από την παρουσία pH μεγαλύτερου από 11.

Ο πατσάς είναι ένας τύπος βρώσιμων παραπροϊόντων από το στομάχι διαφόρων εξημερωμένων ζώων φάρμας, συνηθέστερα στομάχι βοοειδών. Ο πατσάς συνήθως φτιάχνεται μόνο από τους τρεις πρώτους θαλάμους του στομάχου των βοοειδών. 

Μια μέθοδος για την επεξεργασία του πατσά περιλαμβάνει τον καθαρισμό του πατσά με τουλάχιστον ένα λευκαντικό και τουλάχιστον ένα αλκαλικό υλικό για τη βελτίωση της εμφάνισης του και την επαφή του κατεργασμένου πατσά με ένα αλκαλικό δομικό υλικό σε θερμοκρασία περίπου 43°C έως 70°C. Μετά τη διαδικασία εξευγενισμού, ο πατσάς υποβάλλεται σε μια διαδικασία αλκαλικής πλύσης με πλύσιμο με ένα διάλυμα που περιλαμβάνει ένα αλκαλικό δομικό για να αυξήσει το επιφανειακό pH του πατσά. Το αλκαλικό δομικό μπορεί να περιλαμβάνει οποιαδήποτε αλκαλική ένωση, συμπεριλαμβανομένων, αλλά χωρίς περιορισμό, υδροξείδιο του νατρίου (καυστική σόδα), υδροξείδιο καλίου (καυστική ποτάσα), υδροξείδιο ασβεστίου, υδροξείδιο μαγνησίου, φωσφορικό τρινάτριο, μεταπυριτικό νάτριο ή συνδυασμούς τους.

Με βάση τα παραπάνω στα προϊόντα πατσά που ανακλήθηκαν το αλκαλικό διάλειμμα που χρησιμοποιήθηκε για την πλύση δεν έγινε σωστό ξέπλυμα με αποτέλεσμα η καυστική ουσία να έχει παραμείνει στο προϊόν.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια και τα σνακ καλαμποκιού – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο