Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανάκληση 100.000 φιαλών κρασιού στην Ιαπωνία – 26 άνθρωποι στο νοσοκομείο

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΑνάκληση 100.000 φιαλών κρασιού στην Ιαπωνία – 26 άνθρωποι στο νοσοκομείο
spot_img

Ανακλήθηκαν αφρώδη σάκε και άλλα προϊόντα λόγω κινδύνου για την υγεία.

100.000 μπουκάλια κρασιού σάκε ανακλήθηκαν σε Ιαπωνία, Ταϊβάν και Σιγκαπούρη λόγω σοβαρού κινδύνου για την υγεία των καταναλωτών. Τα εμπλεκόμενα προϊόντα περιέχουν «benikoji» (μαγιά κόκκινου ρυζιού), ένα συστατικό που χρησιμοποιείται για να δώσει στο ποτό την απόχρωση του, το οποίο συνδέεται με πιθανές νεφρικές διαταραχές. Η απόχρωση τριαντάφυλλου του αφρώδους σάκε προέρχεται από βυνοποιημένο σιτάρι benikoji, το οποίο ανακλήθηκε από τον κατασκευαστή του, Kobayashi Pharmaceutical Co., την προηγούμενη μέρα.

Η Kobayashi Pharmaceutical έχει ανακαλέσει 300.000 μονάδες από τα πέντε προϊόντα της που περιέχουν benikoji, συμπεριλαμβανομένου του συμπληρώματος Benikoji Coleste Help και του κράκερ ρυζιού με γεύση τυριού που περιείχε benikoji, μετά από αναφορές για προβλήματα υγείας. Σύμφωνα με  την εταιρεία, 26 άτομα έχουν νοσηλευτεί για προβλήματα στα νεφρά μετά από κατανάλωση προϊόντος που περιέχει benikoji.

Η ιαπωνική εταιρεία παραγωγής αλκοολούχων ποτών, Takara Shuzo Co., αναφέρθηκε σε αναφορές ξένων μέσων ενημέρωσης ότι έχει εκδώσει εθελοντική ανάκληση για το  αφρώδες σακέ Mio Sparkling Sake Premium (Rose) που περιέχει κόκκινο ρύζι μαγιάς που προμηθεύεται από την ιαπωνική φαρμακοβιομηχανία Kobayashi Pharmaceutical.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο