Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
21 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ευρωπαϊκά Φρούτα και λαχανικά: Άνοιξε η πρώτη δημόσια διαβούλευση για την ανάπτυξη των Κανόνων Περιβαλλοντικού Αποτυπώματος

ΑρχικήΝέαΕυρωπαϊκά Φρούτα και λαχανικά: Άνοιξε η πρώτη δημόσια διαβούλευση για την ανάπτυξη των Κανόνων Περιβαλλοντικού Αποτυπώματος
spot_img

Η Freshfel Europe ζητάει σχόλια για τη δημιουργία κανόνων υπολογισμού περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Η Τεχνική Γραμματεία (TS) του FreshProducePEFCR, η οποία αναπτύσσει τεχνικούς κανόνες για τον υπολογισμό του περιβαλλοντικού αποτυπώματος φρούτων και λαχανικών στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Environmental Footprint της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φρέσκων Προϊόντων, που εκπροσωπεί τα συμφέροντα της αλυσίδας εφοδιασμού φρέσκων φρούτων και λαχανικών στην Ευρώπη, Freshfel , θα ήθελε να καλέσει όλους τους εκπροσώπους του κλάδου να υποβάλουν τα σχόλιά τους σχετικά με το πρώτο προσχέδιο το έγγραφο PEFCR .

Υπό το πρίσμα των απαιτήσεων λογοδοσίας της ΕΕ για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα καθώς και των αυξανόμενων απαιτήσεων διαφάνειας από την αλυσίδα εφοδιασμού και τους καταναλωτές, υπάρχει αυξανόμενη ανάγκη για μια τυποποιημένη μεθοδολογία περιβαλλοντικού αποτυπώματος για τον τομέα των νωπών προϊόντων.

Η Freshfel Europe και τα μέλη της έχουν ξεκινήσει την πρωτοβουλία Environmental Footprint για να αναπτύξουν από κοινού μια μεθοδολογία περιβαλλοντικού αποτυπώματος φρέσκων φρούτων και λαχανικών ( FreshProducePEFCR ), βάση δεδομένων και ψηφιακό εργαλείο που είναι ευρέως αποδεκτά από τη βιομηχανία, τους ενδιαφερόμενους φορείς και τους καταναλωτές. Ο στόχος της Πρωτοβουλίας, η οποία είναι ευθυγραμμισμένη με τη μεθοδολογία Product Environmental Footprint (PEF) όπως προτείνεται από την ΕΕ, είναι να ενισχύσει τη βιωσιμότητα του κλάδου και να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά του.

Με αυτή τη δημόσια διαβούλευση διασφαλίζουμε ότι λαμβάνονται υπόψη διαφορετικές προοπτικές στη διαδικασία ανάπτυξης. Ενθαρρύνουμε ιδιαίτερα τους εμπειρογνώμονες του κλάδου και τους ειδικούς της ΑΚΖ με καλή τεχνογνωσία στον τομέα των φρούτων και λαχανικών να υποβάλουν τα σχόλιά τους.

Η Τεχνική Γραμματεία καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς να κατεβάσουν τα έγγραφα και τη φόρμα Excel από τους παρακάτω συνδέσμους για να παράσχουν τα σχόλιά τους σχετικά με το FreshProducePEFCR κατά τη διάρκεια της περιόδου διαβούλευσης, η οποία θα είναι ανοιχτή από τις 2 Απριλίου 2024 έως τις 30 Απριλίου 2024 .

Κατεβάστε τα πρότυπα για να δώσετε τα σχόλιά σας στην πρώτη δημόσια διαβούλευση

Τα ακόλουθα αρχεία θα παρασχεθούν για την πρώτη δημόσια διαβούλευση:

Για σχόλια:

1. Πρώτο προσχέδιο Fresh Produce PEFCR: 1_2024_FirstDraft_FreshProducePEFCR.pdf
2. Πρότυπο για τη συλλογή σχολίων (στο Excel): 2_Template_FeedbackΔημόσια διαβούλευση FreshProducePEFCR_ yourname .xls

Για πληροφορίες:
3. Πρώτη αναφορά προϊόντος αντιπροσώπου PEF για Έκθεση Fruits: 3_2024_FirstDraft_RP Fruits.pdf

4. Πρώτη αναφορά προϊόντος αντιπροσώπου PEF για λαχανικά 4_2024_FirstDraft_RP Vegetables.pdf

5. Σημείωμα για την προσοχή των σχολιαστών δημόσιας διαβούλευσης της PEFCR που συντάχθηκε από τη ΓΔ ENV: 5_good praktiks_public_consultation.pdf

6. Παρουσίαση από το διαδικτυακό σεμινάριο 26/03/2024: 6_FreshProducePEFCR: υπολογισμός του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των φρέσκων φρούτων και λαχανικών

Πώς να υποβάλετε τα σχόλιά σας

Επιστρέψτε τα σχόλιά σας στο αρχείο Excel στο FreshProducePEFCR@wur.nl έως τη Δευτέρα 30 Απριλίου 2024 στις 17:00 CEST. Προσθέστε το όνομά σας στο όνομα του αρχείου.

Τεχνική Γραμματεία FreshProducePEFCR :

Freshfel Europe (Πρόεδρος)

Wageningen Economic Research (ΤΣ Υποστήριξη – Επικεφαλής)

Ολλανδικό Κέντρο Φρέσκων Προϊόντων (GroentenFruit Huis)

Greenyard

Dole PLC

Blonk Sustainability (Υποστήριξη TS)

PRé Sustainability (Υποστήριξη TS)

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα