Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024
28.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανακύκλωση μαγειρικών σκευών στη Θεσσαλονίκη

ΑρχικήΝέαΠεριβάλλον / ΒιωσιμότηταΑνακύκλωση μαγειρικών σκευών στη Θεσσαλονίκη
spot_img

Η πρώτη γιορτή ανακύκλωσης μαγειρικών σκευών στον δήμο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Βιώσιμης Γαστρονομίας.

Κατσαρόλες, τηγάνια, ταψιά, φθαρμένα σκεύη μαγειρικής και παλιά εργαλεία κουζίνας, που δεν χρησιμοποιούν πλέον, παρέδωσαν κάτοικοι της Θεσσαλονίκης στο δημαρχείο της πόλης. Με αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο συμμετείχαν ενεργά στην «1η Γιορτή Ανακύκλωσης Μαγειρικών Σκευών», που διοργάνωσε ο δήμος Θεσσαλονίκης με το τμήμα Τουρισμού της Διεύθυνσης Πολιτισμού, την πρώτη ημέρα του Ιουλίου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Βιώσιμης Γαστρονομίας.

   Ευαισθητοποιημένοι πολίτες κάθε ηλικίας, έχοντας στα χέρια τους τα μαγειρικά σκεύη, από τις 9:00 το πρωί και μέχρι αργά το απόγευμα, έχουν τη δυνατότητα να τα τοποθετήσουν πάνω σε ένα μεγάλο πράσινο G, που είναι το λογότυπο του Δήμου Θεσσαλονίκης για την ένταξή του στο δίκτυο δημιουργικών πόλεων της UNESCO, με σκοπό να τα παραλάβει για ανακύκλωση η διεύθυνση ανακύκλωσης και ανάπτυξης συστημάτων κυκλικής οικονομίας.

   Αφήνουν τα φθαρμένα, κεραμικά, γυάλινα ή πλαστικά μαγειρικά τους σκεύη και εργαλεία, δεν φεύγουν όμως με άδεια χέρια. Ο δήμος Θεσσαλονίκης από την πλευρά του, για να τους ευχαριστήσει για την ενεργή συμμετοχή τους, τους προσφέρει ένα γλαστράκι με αρωματικό φυτό και δροσιστικά ποτά με βάση βιολογικά προϊόντα.

   «Καλούμε τους πολίτες να προσέλθουν στην εκδήλωση για να στηρίξουν ένα σημαντικό ζήτημα, στο οποίο η πόλη υστερεί» επισήμανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης και σημείωσε πως η Θεσσαλονίκη ανήκει στους 80 γαστρονομικούς προορισμούς της UNESCO. Με τη σημερινή δράση, σημείωσε ο κ. Αγγελούδης, «συνδέουμε αυτή τη διάκριση της πόλης, με το θέμα της ανακύκλωσης, και καλούμε τους συμπολίτες μας να ενεργοποιηθούν».

   Ανακυκλώνοντας σκεύη μαγειρικής έναντι ενός όμορφου αρωματικού φυτού, όπως ο ίδιος είπε, στέλνουμε το μήνυμα ότι η Θεσσαλονίκη πέρα από σημαντικός γαστρονομικός προορισμός, προωθεί την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

   «Σήμερα ζητούμε από τους Θεσσαλονικείς να φέρουν τα παλιά φθαρμένα μαγειρικά σκεύη τους, στο δημαρχείο και ως “αντίδωρο” θα πάρουν ένα πολύ ωραίο αρωματικό φυτό -βασιλικό, δυόσμο, θυμάρι, που χρησιμοποιούνται στην κουζίνα. Είναι η πρώτη εκδήλωση αυτής της μορφής που γίνεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης κι απ’ ό,τι γνωρίζω και στην Ελλάδα. Είναι μία πρωτοβουλία που στέλνει ισχυρό μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος και την ανακύκλωση, σε όλες τις δραστηριότητες της ζωής μας», υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος πολιτισμού, ανάπτυξης και διαδημοτικής συνεργασίας του δήμου Θεσσαλονίκης, Βασίλης Γάκης.

   Η εκδήλωση του δήμου Θεσσαλονίκης, που διοργανώθηκε με την υποστήριξη του ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, αποτελεί μία από τις δράσεις του δικτύου δημιουργικών πόλεων της UNESCO.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εγκρίθηκε στην ΕΕ το πρώτο ρινικό σπρέι αδρεναλίνης για επείγουσα θεραπεία αναφυλαξίας

Το Eurneffy (επινεφρίνη) είναι μια εναλλακτική λύση στα ενέσιμα σκευάσματα για τις αλλεργικές αντιδράσεις.

Πως η τσίχλα απομακρύνει τα βακτήρια από το στόμα σας

Μελέτες που αποδεικνύουν ότι το μάσημα τσίχλας συμβάλλει στη διατήρηση της στοματικής υγείας.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα