Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
25.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Απόλαυση χωρίς ενοχές: Νέα τεχνολογία στο σορμπέ παγωτό με 70% λιγότερη ζάχαρη

ΑρχικήΝέαΑπόλαυση χωρίς ενοχές: Νέα τεχνολογία στο σορμπέ παγωτό με 70% λιγότερη ζάχαρη
spot_img

Νέες ευκαιρίες στις εταιρείες παγωτών για να δώσουν στα προϊόντα τους μια αναβάθμιση καλύτερης ποιότητας για εσάς.

Σε μια νέα αποστολή να προσφέρει στους συνειδητοποιημένους ως προς την υγεία καταναλωτές απόλαυση χωρίς ενοχές στα παγωτά και τα σορμπέ, η Better Juice, Ltd. επέκτεινε την καινοτόμο τεχνολογία μείωσης της ζάχαρης για να μειώσει τα φορτία ζάχαρης στα σορμπέ φρούτων.

Ο κατάλογος των συστατικών των αγαπημένων σορμπέ περιλαμβάνει συνήθως περίπου 50% πολτοποιημένα φρούτα, πρόσθετα σάκχαρα ή εναλλακτικά γλυκαντικά και νερό. Τα σορμπέ θεωρούνται γενικά από τους καταναλωτές ως αναζωογονητικές αθώες απολαύσεις για να δροσίζονται το καλοκαίρι, διαποτισμένες με φυσική καλοσύνη από πραγματικά φρούτα.

Η πληροφορία για τη μείωση της ζάχαρης

Το μειονέκτημα των σορμπέ είναι η φυσικά υψηλή περιεκτικότητά τους σε ζάχαρη. «Ακόμα και τα προϊόντα που ισχυρίζονται ότι δεν περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη, εξακολουθούν να περιέχουν περίπου 6% έως 10% ποσοστό ζάχαρης μόνο από τα συμπυκνώματα χυμού φρούτων», εξηγεί η Gali Yarom, συνιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Better Juice. Ο γλυκαιμικός δείκτης του σορμπέ συνήθως ξεπερνά αυτόν του παγωτού, επειδή περιέχει ζάχαρη από τα φρούτα και καθόλου λίπος, με αποτέλεσμα την ταχύτερη απορρόφηση των σακχάρων στην κυκλοφορία του αίματος.

Για τη δημιουργία σορμπέ με μειωμένη περιεκτικότητα σε ζάχαρη, η εταιρεία προσάρμοσε με επιτυχία την τεχνολογία της που προστατεύεται με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την επεξεργασία συμπυκνωμάτων και πουρέδων φρούτων, το βασικό συστατικό των σορμπέ. Η νεοφυής επιχείρηση παρήγαγε σορμπέ σε μια σειρά γεύσεων, όπως μήλο, πορτοκάλι και φράουλα, μειώνοντας την περιεκτικότητα σε ζάχαρη κατά 50% έως 70% και τις θερμίδες κατά 40%.

Η πρωτοποριακή ενζυμική τεχνολογία της Better Juice βασίζεται σε μη γενετικά τροποποιημένους μικροοργανισμούς που μετατρέπουν με φυσικό τρόπο τη σύνθεση των χυμών φρούτων από σακχαρόζη, γλυκόζη και φρουκτόζη σε πρεβιοτικούς ολιγοσακχαρίτες και άλλες μη πεπτόμενες ίνες, χωρίς καμία επίπτωση στο φυσικό σύμπλεγμα βιταμινών, φυτικών ινών και θρεπτικών συστατικών τους. Οι χυμοί φρούτων υποβάλλονται σε επεξεργασία σε στήλες συνεχούς ροής που περιέχουν ακινητοποιημένα σφαιρίδια μείωσης των σακχάρων.

«Καταφέραμε να δημιουργήσουμε νόστιμα σορμπέ με μόλις 2% ποσοστό ζάχαρης», αναλύει η Yarom. «Τα επεξεργασμένα σορμπέ μας, διαθέτουν μια πιο ήπια γλυκύτητα αλλά διατηρούν όλες τις χαρακτηριστικές φρουτώδεις νότες και τη γεύση τους. Ωστόσο, έχουν λιγότερες θερμίδες και χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη».

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση της Innova Markets Insights, η μείωση της ζάχαρης αποτελεί την προτεραιότητα για τους καινοτόμους ζαχαροπλάστες που ανταποκρίνονται στη ζήτηση των καταναλωτών για πιο θρεπτικές μορφές χωρίς να θυσιάζουν τη γεύση.

Σορμπέ ή παγωτό;

Η Better Juice θα παρέχει το τεχνολογικό της επίτευγμα σε αλυσίδες παγωτού και παγωτού και σορμπέ μέσω μικρών, εύχρηστων plug-in μονάδων που περιέχουν τα κατοχυρωμένα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ακινητοποιημένα ένζυμα. Οι εταιρείες θα μπορούν να μειώνουν την περιεκτικότητα των προϊόντων τους σε ζάχαρη, συμπεριλαμβανομένων των παγωτών με φρούτα, σε επιθυμητά επίπεδα έως και 80%.

«Αυτό το επίτευγμα αναδεικνύει την ικανότητά μας να διευρύνουμε το πεδίο των εφαρμογών στις οποίες μπορεί να εφαρμοστεί η τεχνολογία μας», προσθέτει ο Eran Blachinsky, PhD, συνιδρυτής και CTO της Better Juice. «Οι δυνατότητές της ξεπερνούν τους χυμούς φρούτων και επεκτείνονται σε κάθε προϊόν που περιέχει πραγματικά συστατικά φρούτων, όπως οι μαρμελάδες και τα ρολάκια φρούτων, τα οποία επίσης βρίσκονται στο στάδιο της ανανέωσης της μείωσης της ζάχαρης από την Better Juice. Παρέχουμε καλά νέα στους καταναλωτές που επιδιώκουν συνειδητά να μειώσουν την πρόσληψη ζάχαρης ή με ευαισθησία στη ζάχαρη, χωρίς να χρειάζεται να παραιτηθούν από την απόλαυση αυτών των γλυκών απολαύσεων».

Τον περασμένο Ιανουάριο, η Better Juice, ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Ingredion Incorporated έναν κορυφαίο παγκόσμιο πάροχο ειδικών συστατικών. Η Ingredion Ventures, ο βραχίονας επιχειρηματικών επενδύσεων της Ingredion, θα ηγηθεί του γύρου χρηματοδότησης Σειράς Α για την Better Juice, ο οποίος θα επιταχύνει τη διείσδυση της πρωτοποριακής λύσης μείωσης της ζάχαρης στην αγορά χυμών των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ασφάλεια τροφίμων στο σπίτι: Τα σημαντικότερα βήματα για τη πρόληψη τροφικών λοιμώξεων

Οι ανανεωμένες οδηγίες οικιακής ασφάλειας τροφίμων από το Ινστιτούτο Αξιολόγησης Κινδύνων της Γερμανίας.

Μπλε γάντι σε πίτα από σουβλάκι στον Πειραιά – Η απίθανη αντίδραση του σουβλατζίδικου

Νέα καταγγελία στο Cibum για ξένο σώμα σε τρόφιμα, αυτή τη φορά στον Πειραιά.

Το ντοκιμαντέρ ασφάλειας τροφίμων “Poisoned” κέρδισε βραβείο ΕΜΜΥ

Το βραβείο επιβεβαιώνει πως το θέμα ασφάλειας τροφίμων έχει παγκόσμιο αντίκτυπο.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο