Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
10.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

154 θύματα τροφικής δηλητηρίασης από Ιταλικό μαϊντανό

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια Τροφίμων154 θύματα τροφικής δηλητηρίασης από Ιταλικό μαϊντανό
spot_img

Τα 104 θύματα συμμετείχαν σε συνέδριο στη Σουηδία όπου σερβιρίστηκε vegan γεύμα.

Μολυσμένος με E. coli μαϊντανός που εισάγεται στη Σουηδία από την Ιταλία, είναι η αιτία για τουλάχιστον 154 τροφικές δηλητηριάσεις στη Σουηδία. 104 από τα θύματα συμμετείχαν σε συνέδριο στην πόλη Jönköping και σύμφωνα με τις αρχές κατανάλωσαν χορτοφαγικό δείπνο φαλάφελ, όπου σερβιρίστηκαν χούμους, ρύζι και ταμπουλέ, μεταξύ άλλων και οι υπόλοιποι 50, ήταν πελάτες σε εστιατόριο της Στοκχόλμης. Τα θύματα παρουσίασαν διάρροια, έμετο και έντονους πόνους στο στομάχι. Τα ύποπτα τρόφιμα περιείχαν μαϊντανό από τον ίδιο Ιταλό παραγωγό.

Τώρα έχουμε ένα ύποπτο τρόφιμο που καταφέραμε να εντοπίσουμε σε έναν παραγωγό στη νότια Ευρώπη, λέει η Monica Kollberg, επικεφαλής μονάδας στο γραφείο προστασίας περιβάλλοντος και υγείας στο δήμο Jönköping. Πάνω από 100 άτομα μολύνθηκαν από τα βακτήρια E.coli Epec και Etec αφού έφαγαν το φαγητό στο συνέδριο. Και στη Στοκχόλμη, περίπου 50 άνθρωποι μολύνθηκαν την ίδια στιγμή σε ένα εστιατόριο που σέρβιρε μαϊντανό από τον ίδιο παραγωγό.

Ούτε το εστιατόριο στο Jönköping ούτε στη Στοκχόλμη απέτυχε στον χειρισμό του, αλλά πρόκειται για μολυσμένα τρόφιμα, λέει η Monica Kollberg.

Μαζί με τον Σουηδικό Οργανισμό Τροφίμων, το Γραφείο Προστασίας Περιβάλλοντος και Υγείας θα παρακολουθεί τώρα το θέμα ταυτόχρονα με τη μετάδοση μηνύματος μέσω του συστήματος προειδοποίησης της ΕΕ. Οι αρχές ελέγχου στην Ιταλία θα ενημερωθούν προκειμένου να μπορέσουν να επικοινωνήσουν με τον παραγωγό και να διερευνήσουν τι συνέβη.

– Άρα δεν γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή πώς έχει μολυνθεί ο μαϊντανός, αλλά πρέπει να περιμένουμε την έρευνα. Οι επιδημίες αυτού του μεγέθους είναι σχετικά σπάνιες, αλλά εμφανίζονται κατά καιρούς στη χώρα. Είναι σημαντικό ότι καταφέραμε να εντοπίσουμε την πηγή μόλυνσης, λέει η Monica Kollberg.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο