Σάββατο, 16 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

256 τροφικές δηλητηριάσεις από τα σάντουιτς στη Βρετανία

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια Τροφίμων256 τροφικές δηλητηριάσεις από τα σάντουιτς στη Βρετανία
spot_img

Αυξάνονται τα κρούσματα E. coli από τα σάντουιτς που πωλήθηκαν από όλα τα μεγάλα σουπερμάρκετ της χώρας.

Από τις 18 Ιουνίου, υπήρξαν άλλα 45 κρούσματα που σχετίζονται με το πρόσφατο ξέσπασμα του STEC O145 από την τελευταία ενημέρωση (14 Ιουνίου), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε 256 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όλα τα επί του παρόντος επιβεβαιωμένα κρούσματα είχαν ημερομηνίες έναρξης των συμπτωμάτων πριν από τις 31 Μαΐου. Αν και ο ρυθμός των κρουσμάτων έχει πλέον επιβραδυνθεί, οι αρχές αναμένουν  ότι ο αριθμός των κρουσμάτων θα αυξηθεί. Aπό τις 227 περιπτώσεις μέχρι σήμερα, το 38% εισήχθη στο νοσοκομείο.

Οι έρευνες έχουν επισημάνει τα προσυσκευασμένα προϊόντα σάντουιτς που περιέχουν μαρούλι ως πιθανή πηγή της επιδημίας. Τρεις εταιρείες που διανέμουν σάντουιτς σε όλα τα μεγάλα σουπερμάρκετ της χώρας έχουν ανακαλέσει τα προϊόντα τους. Η Υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων ( FSA ) και η Food Standards Scotland ( FSS ) έχουν δημοσιεύσει προληπτικές ειδοποιήσεις ανάκλησης μια σειράς προϊόντων που είναι δυνητικά μολυσμένα με E. coli.

Ο Δρ Κόλιν Μπράουν, Διευθυντής Περιστατικών στο UKHSA , είπε:

Τα συμπτώματα των λοιμώξεων με  STEC  περιλαμβάνουν σοβαρή και μερικές φορές αιματηρή διάρροια, κράμπες στο στομάχι, έμετο και πυρετό. Ενώ η διάρροια και ο έμετος μπορεί να έχουν μια σειρά από αιτίες, υπάρχουν απλά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να μειώσετε τον κίνδυνο και τον κίνδυνο μόλυνσης άλλων.

Το πλύσιμο των χεριών σας με σαπούνι και ζεστό νερό και η χρήση απολυμαντικών για τον καθαρισμό των επιφανειών θα βοηθήσει να σταματήσει οποιαδήποτε περαιτέρω εξάπλωση της μόλυνσης. Εάν δεν είστε καλά, δεν πρέπει να προετοιμάζετε φαγητό για άλλους ενώ δεν είστε καλά και να αποφεύγετε να επισκέπτεστε άτομα σε νοσοκομεία ή οίκους φροντίδας για να αποφύγετε τη μετάδοση της λοίμωξης σε αυτές τις ρυθμίσεις. Μην επιστρέψετε στην εργασία, στο σχολείο ή στο νηπιαγωγείο μέχρι 48 ώρες μετά τη διακοπή των συμπτωμάτων σας. Εάν ανησυχείτε για τα συμπτώματά σας, ακολουθήστε τις οδηγίες του NHS.UK σχετικά με το πότε πρέπει να αναζητήσετε βοήθεια και τα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αποφύγετε περαιτέρω εξάπλωση στην οικογένεια και τους φίλους.

Ο Darren Whitby, Επικεφαλής Περιστατικών στην FSA είπε:

Αρκετοί κατασκευαστές σάντουιτς έχουν πλέον λάβει προληπτικά μέτρα για να αποσύρουν και να ανακαλέσουν διάφορα σάντουιτς, περιτυλίγματα, υπολείμματα και ρολά, καθώς η τροφική αλυσίδα και οι επιδημιολογικοί σύνδεσμοι μας επέτρεψαν να περιορίσουμε ένα ευρύ φάσμα τροφίμων που καταναλώνονται σε μικρό αριθμό φύλλων σαλάτας που έχουν χρησιμοποιηθεί σε αυτά σε αυτά τα προϊόντα.

Αυτό ακολουθεί εκτεταμένες έρευνες σχετικά με την αιτία μιας συνεχιζόμενης επιδημίας που προκαλείται από το E.coli που παράγει τοξίνη shiga ( STEC ), η οποία διεξάγεται από την FSA , την FSS και την UKHSA , σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές επιβολής σε όλες τις Τοπικές Αρχές. Μια πλήρης λίστα των προϊόντων που εμπλέκονται στις ανακλήσεις προϊόντων μπορείτε να βρείτε στις ειδοποιήσεις ανάκλησης προϊόντων ( PRIN ).

Αυτή παραμένει μια περίπλοκη έρευνα και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με ρυθμό με τις αρμόδιες επιχειρήσεις και τις τοπικές αρχές για να διασφαλίσουμε ότι λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών.

Αν και είμαστε σίγουροι ότι η πηγή της επιδημίας συνδέεται με έναν μικρό αριθμό φύλλων σαλάτας, τα οποία εντοπίσαμε νωρίς μέσω εκτεταμένης ανάλυσης της τροφικής αλυσίδας, συνεχίζεται η εργασία για τον εντοπισμό της βασικής αιτίας της επιδημίας με τους καλλιεργητές, τους προμηθευτές και τους κατασκευαστές, έτσι ώστε μπορούν να ληφθούν μέτρα για την αποφυγή επανεμφάνισης. Θα παραμείνουμε σε επαγρύπνηση έως ότου επιβεβαιωθεί η βασική αιτία της επιδημίας και διατηρούμε ανοιχτό μυαλό για πιθανές αιτίες της επιδημίας. Οι πληροφορίες συλλέγονται με ρυθμό και βρίσκονται υπό συνεχή επανεξέταση για να διασφαλίσουμε ότι ελαχιστοποιούμε κάθε περαιτέρω κίνδυνο για τους καταναλωτές.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.

«Βράσε το, για 5 λεπτά» – Οι νέες οδηγίες των αρχών για τις έτοιμες σούπες, μετά τον θάνατο γυναίκας από αλλαντίαση

Νέα αξιολόγηση και σύσταση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας μετά τον θάνατο γυναίκας που έφαγε RTE σούπα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο