Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανάκληση γάλακτος καρύδας Alpro λόγω αιθυλενοξειδίου από την κυπριακή αγορά

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΑνάκληση γάλακτος καρύδας Alpro λόγω αιθυλενοξειδίου από την κυπριακή αγορά
spot_img

Το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου στις 30 Αυγούστου προέβη σε ανάκληση εναλλακτικού γάλακτος από καρύδα της εταιρείας Alpro, με την επωνυμία Alpro ΒΙΟ coconut drink with rice λόγω παρουσία οξειδίου του αιθυλενίου.

Στην ανακοίνωση ανάκληση αναφέρεται:

Το Υπουργείο Υγείας πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου έχουν λάβει σχετική ενημέρωση μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σύμφωνα με την οποία στα πιο κάτω αναφερόμενα τρόφιμα με την εμπορική επωνυμία alpro, μετά από αυτοελέγχους που διεξήχθησαν, διαπιστώθηκε να περιέχεται σε συστατικό αυτών, η μη επιτρεπόμενη ουσία οξείδιο του αιθυλενίου, κατά παράβαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας:

Είδος τροφίμoυ: Alpro ΒΙΟ coconut drink with rice, Original 1L

Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από:

BBD: 29.11.21 – PROD: 05.03.21, Αριθμός παρτίδας: BD090516

BBD: 17.01.22 – PROD: 21.04.21, Αριθμός παρτίδας: BD162122

Ως εκ τούτου, οι καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους τις πιο πάνω παρτίδες, ενημερώνονται ότι θα πρέπει να αποφύγουν την κατανάλωσή τους.

Λίγες ημέρες νωρίτερα ανακλήθηκε από την Κυπριακή αγορά για τον ίδιο λόγο -παρουσία οξειδίου του αιθυλενίου- γάλα καρύδας της εταιρείας BjORG

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο