Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τροποποιείται ο Κανονισμός 10/2011 για τα πλαστικά υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα 

ΑρχικήΝέαΣυσκευασίαΤροποποιείται ο Κανονισμός 10/2011 για τα πλαστικά υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα 
spot_img

Έως τις 10 Απριλίου 2024 η διαβούλευση με το κοινό

Στο πλαίσιο της τροποποίησης του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 10/2011 για τα πλαστικά υλικά που προορίζονται να έρθουν σε επαφή με τρόφιμα, η ΕΕ άνοιξε διαβούλευση και ζητά τις απόψεις όλων των ενδιαφερομένων φορέων μέχρι τις 10 Απριλίου 2024. Οι παρατηρήσεις που θα κατατεθούν θα ληφθούν υπόψη για την οριστικοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας.

Σκοπός του νέου τροποποιητικού κανονισμού είναι να επαυξήσει τον ποιοτικό έλεγχο ο οποίος διεξάγεται βάσει του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 10/2011 για τα πλαστικά FCM

  • διασφαλίζοντας την ευθυγράμμιση με τον Ευρωπαϊκό Kανονισμό (ΕΕ) 2022/1616 για τα ανακυκλωμένα πλαστικά και τον κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 528/2012 για τα βιοκτόνα·
  • εισάγοντας απαιτήσεις καθαρότητας για τις ουσίες που λαμβάνονται από απόβλητα και φυσικά υλικά· και
  • προσαρμόζοντας τις δοκιμές μετανάστευσης πολυστρωματικών υλικών και τις επαναληπτικές δοκιμές.

Προσθέτει επίσης κανόνες ποιοτικού ελέγχου στον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 2023/2006 για την ορθή πρακτική παραγωγής.

Για συμμετάσχετε στη διαβούλευση και να πείτε την άποψή σας πατήστε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο