Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου, 2024
6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διεθνή: Αυξάνονται τα θύματα Ηπατίτιδας Α από τα κατεψυγμένα φρούτα

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΔιεθνή: Αυξάνονται τα θύματα Ηπατίτιδας Α από τα κατεψυγμένα φρούτα
spot_img

Σε επιφυλακή η υγειονομικές υπηρεσίες της Νέας Ζηλανδίας για τα κρούσματα ηπατίτιδας Α από φρούτα Σερβίας.

Κατεψυγμένα φρούτα από τη Σερβία ενοχοποιήθηκαν για κρούσματα ηπατίτιδας στη Νέα Ζηλανδία. Η περιπέτεια δεκάδων καταναλωτών ξεκίνησε το καλοκαίρι και αρχές Οκτωβρίου ανακοινώθηκαν 12 περιπτώσεις ηπατίτιδας Α που συνδέθηκαν με την κατανάλωση κατεψυγμένων μούρων Σερβίας της επωνυμίας Pams. Τώρα άλλοι εννέα άνθρωποι διαγνώστηκαν με ηπατίτιδα ανεβάζοντας τον αριθμό στους 21. Οι εννέα χρειάστηκαν μάλιστα νοσηλεία. Όλοι οι ασθενείς έχουν αναφέρει κατανάλωση εισαγόμενων κατεψυγμένων μούρων.

Τα προϊόντα που πωλούνταν από μεγάλα σουπερμάρκετ σε όλη τη χώρα έχουν ανακληθεί από την Foodstuffs Own Brands και πρόκειται για όλες τις παρτίδες της μάρκας Pams Mixed Berries 500 γραμμαρίων, Two Berry Mix 1 κιλού και 750 γραμμαρίων, Smoothie Berry Mix 500 γραμμαρίων και σμέουρων 500 γραμμαρίων και 350 γραμμαρίων.

Το πλύσιμο των κατεψυγμένων μούρων δεν θα καταστρέψει τον ιό, ο οποίος «απενεργοποιείται» μόνο σε θερμοκρασία άνω των 85 βαθμών Κελσίου.

Υπενθυμίζεται ότι και στην Ουγγαρία 15 άνθρωποι αρρώστησαν με ηπατίτιδα και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά από γεύμα σε εστιατόριο.  Στις 19 Αυγούστου η Ευρωπαϊκή πύλη RASFF ενημέρωσε 21 χώρες μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και η Κύπρος για επικίνδυνο μείγμα φρούτων που εξάγεται σε αυτές τις χώρες και στο οποίο εντοπίστηκε ηπατίτιδα Α. Λίγες ημέρες αργότερα (26 Αυγούστου) ο ΕΦΕΤ εξέδωσε ανακοίνωση-προειδοποίηση στους Έλληνες καταναλωτές για τον κίνδυνο που διατρέχουν εάν καταναλώσουν το προϊόν  «ARDO ARDOOIE NV» το οποίο μάλιστα πωλείται από μεγάλα σουπερμάρκετ. Τα φρούτα έχουν ανακληθεί σε όλη την Ευρώπη.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σκόρδο – Κρεμμύδι: Επιστήμονες εφιστούν προσοχή στο τσιγάρισμα – Δημιουργούνται βλαβερές ενώσεις

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το σκόρδο και τα κρεμμύδια περιέχουν χημικές ουσίες, που μπορούν να μετατραπούν σε τρανς λιπαρά όταν μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Coca Cola: Ανάκληση 28 εκατομμυρίων αναψυκτικών λόγω σοβαρού κινδύνου – 80 επιθεωρητές εν δράσει

Η μεγαλύτερη ανάκληση των τελευταίων 25 ετών στην Αυστρία που επηρέασε 18 χώρες.

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο