ΑρχικήΝέαΔιεθνήΔιεθνή - food fraud: Κρέας αλόγου σε burger - Έξι συλλήψεις

Διεθνή – food fraud: Κρέας αλόγου σε burger – Έξι συλλήψεις

2 λεπτά ανάγνωσης

Μεγάλο Σκάνδαλο με διακίνηση και κατανάλωση κρέατος αλόγου έχει ξεσπάσει στην Βραζιλία. Μετά από καταγγελία για ύποπτες σφαγές αλόγων στο Caxias do Sul , οι εισαγγελικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα η οποία κατέληξε σε 15 εντάλματα, για εγκλήματα κατά των καταναλωτών και της δημόσιας υγείας.

Μετά από δύο μήνες ερευνών έγιναν έξι συλλήψεις όταν εντοπίστηκε μετά από εργαστηριακές αναλύσεις DNA αλόγου μέσα σε burger, μαζί με γαλοπούλα και χοιρινό.

- Advertisement -

Σύμφωνα με το food safety news, περίπου το 60 τοις εκατό των πωλητών χάμπουργκερ στο Caxias do Sul προμηθεύονταν μεγάλες ποσότητες πρώτων υλών από τον  εμπλεκόμενο όμιλο, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι. Μέχρι στιγμής έχει κατασχεθεί 1,5 τόνος προϊόντων burger και κρεάτων.

Ο κιμάς πωλήθηκε σε εμπορικές εγκαταστάσεις στο Caxias do Sul αλλά και στη γύρω περιοχή.

- Advertisement -

Ο Αλσίντο Μπάστος, ο οποίος συντόνισε την επιχείρηση, είπε ότι το μέγεθος της απάτης αφορούσε τη διανομή περίπου 800 κιλών κρέατος την εβδομάδα!  Οι ανακρίσεις συνεχίζονται και μετά την εξάρθρωση του κυκλώματος, για να διαπιστωθεί εάν οι επιχειρήσεις γνώριζαν ότι αγόραζαν άλογα και άλλα κρέατα αντί για βόειο κρέας.

Η επιχείρηση των εγκληματιών δεν είχε καν άδεια λειτουργίας για σφαγή και πώληση κρέατος ενώ οι ερευνητές αποκάλυψαν και άλλα ευρήματα όπως χρήση χαλασμένου κρέατος που είχε αναμειχθεί με άλλα για την παρασκευή των burger

- Advertisement -

Υπενθυμίζεται ότι σκάνδαλο με κρέας αλόγου είχε συγκλονίσει την Ευρώπη το 2013 όταν οι Ιρλανδικές αρχές αποκάλυψαν την διακίνηση  κρέατος αλόγου που πωλούνταν ως μοσχαρίσιο. Μάλιστα η απάτη είχε εξαπλωθεί σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες. Τότε είχαν ανακληθεί εκατομμύρια προϊόντα.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ένα από τα πλέον διαδεδομένα πρόσθετα τροφίμων συνδέεται με φλεγμονή στο παχύ έντερο σε νέα μελέτη

Κοινό πρόσθετο που υπάρχει από παγωτά μέχρι σάλτσες και φυτικά ροφήματα, συνδέεται με φλεγμονώδεις αλλαγές στο έντερο.

Δημοφιλές καρύκευμα συνδέθηκε με αυξημένο κίνδυνο ενός θανατηφόρου καρκίνου – Μετα-ανάλυση 14 μελετών σε 11.310 άτομα

Δύο μεγάλες επιστημονικές ανασκοπήσεις εξέτασαν τη σχέση του με τον καρκίνο του οισοφάγου και άλλα νοσήματα.

EUDR: Οι αλλαγές που επηρεάζουν τις επιχειρήσεις τροφίμων – Οι νέες υποχρεώσεις για καφέ, σοκολάτα, κακάο, φοινικέλαιο, σόγια και κρέας

Οι αλλαγές στον EUDR επηρεάζουν καφέ, κακάο, φοινικέλαιο, σόγια και βοοειδή. Οι νέες υποχρεώσεις για εισαγωγείς και επιχειρήσεις τροφίμων.