Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου, 2024
6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διεθνή: Η Starbucks αποσύρει σάντουιτς λόγω… ποιότητας – Καταγγελίες για δηλητηριάσεις

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΔιεθνή: Η Starbucks αποσύρει σάντουιτς λόγω... ποιότητας - Καταγγελίες για δηλητηριάσεις
spot_img

Η πολυεθνική αλυσίδα καφέ στις ΗΠΑ, απέσυρε σάντουιτς κοτόπουλο λόγω ανησυχιών για την ποιότητα – Μη διασταυρωμένες πληροφορίες από το iwaspoisoned.com κάνουν λόγο για τροφιμογενείς λοιμώξεις

Η Starbucks σταμάτησε την πώληση σάντουιτς με κοτόπουλο λόγω ποιότητας σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση αλλά μη διασταυρωμένες πληροφορίες σύμφωνα με το nbc news τα συγκεκριμένα σάντουιτς προκάλεσαν τροφικές δηλητηριάσεις σε πελάτες της αλυσίδας στο Σιάτλ. Πρόκειται για σάντουιτς με κατόπουλο βούτυρο σφενδάμου και αυγά.

Η πολυεθνική αλυσίδα καφέ είπε ότι το προϊόν δεν πληροί τα πρότυπα ποιότητας και εξέδωσε ανακοίνωση σε όλα τα καταστήματα για εθελοντική διακοπή πώλησης διαψεύδοντας τις πληροφορίες ότι το προϊόν είναι εστία τροφικών δηλητηριάσεων. «Το ζήτημα ποιότητας που εντοπίστηκε από τα Starbucks δεν θα οδηγούσε σε τροφικές ασθένειες και οποιεσδήποτε αναφορές συνδέουν τη διακοπή πώλησης με ασθένεια είναι ανακριβείς», ανέφερε η Starbucks σε δήλωση τονίζοντας ότι η απόσυρση προϊόντων διατροφής με βάση ζητήματα ποιότητας δεν είναι ασυνήθιστη πρακτική.

Όμως, μη επαληθευμένες αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποστηρίζουν ότι το σάντουιτς αρρώστησε μερικούς ανθρώπους. Ο ιστότοπος crowdsourced iwaspoisoned.com , ο οποίος είναι αφιερωμένος στην παρακολούθηση κρουσμάτων τροφιμογενών ασθενειών και πιστώνεται ότι βοήθησε στον εντοπισμό πολλών εστιών, κατέγραψε πέντε ισχυρισμούς ότι το σάντουιτς προκάλεσε διάφορα συμπτώματα έστω και προσωρινά.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σκόρδο – Κρεμμύδι: Επιστήμονες εφιστούν προσοχή στο τσιγάρισμα – Δημιουργούνται βλαβερές ενώσεις

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το σκόρδο και τα κρεμμύδια περιέχουν χημικές ουσίες, που μπορούν να μετατραπούν σε τρανς λιπαρά όταν μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Coca Cola: Ανάκληση 28 εκατομμυρίων αναψυκτικών λόγω σοβαρού κινδύνου – 80 επιθεωρητές εν δράσει

Η μεγαλύτερη ανάκληση των τελευταίων 25 ετών στην Αυστρία που επηρέασε 18 χώρες.

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο