Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Marks & Spencer αφαιρεί τις ημερομηνίες «best before» από φρούτα και λαχανικά

Αφήνει τους πελάτες να κρίνουν οι ίδιοι εάν θα αγοράσουν κάτι ή όχι

ΑρχικήΝέαΠεριβάλλον / ΒιωσιμότηταΗ Marks & Spencer αφαιρεί τις ημερομηνίες «best before» από φρούτα και λαχανικά
spot_img

Αφήνει τους πελάτες να κρίνουν οι ίδιοι εάν θα αγοράσουν κάτι ή όχι

Ο τομέας τροφίμων της Marks & Spencer αφαιρεί τις ημερομηνίες “Best Before” «κατά προτίμηση πριν από» από 300 προϊόντα φρούτων και λαχανικών που διακινεί, σε μία προσπάθεια μείωσης της σπατάλης τροφίμων. Η εταιρεία λέει ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να βασιστούν στην κρίση τους και να επιλέγουν οι ίδιοι, εάν τα γεωργικά προϊόντα είναι κατάλληλα για κατανάλωση.

Η νέα πρακτική της  M&S αποτελεί μέρος του στόχου μείωσης στο μισό των απορριμμάτων τροφίμων έως το 2030. Επίσης επιδιώκει να αναδιανείμει το 100% των βρώσιμων πλεονασμάτων μέχρι το 2025, καθώς ο λιανοπωλητής ενθαρρύνει τους πελάτες να γίνουν «πιο δημιουργικοί» με τα υπολείμματα τροφίμων.

Να σημειωθεί ότι Βρετανική έρευνα σε πέντε αγροτικά προϊόντα ( μήλα, πατάτες, μπανάνες, αγγούρια και μπρόκολο) έδειξε πως η αφαίρεση των ετικετών ημερομηνίας μόνο από αυτά τα πέντε είδη θα μπορούσε να εξοικονομήσει 50.000 τόνους οικιακών απορριμμάτων, κάθε χρόνο. 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα