Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Φονικές σοκολάτες: Εντοπίστηκαν τα συστατικά που περιέχουν – Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΦονικές σοκολάτες: Εντοπίστηκαν τα συστατικά που περιέχουν - Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων
spot_img

Οι αρχές στις ΗΠΑ διερευνούν τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ των ουσιών που εντοπίστηκαν στις σοκολάτες που προκάλεσαν 2 θανάτους και 130 ασθένειες.

Η Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων των ΗΠΑ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των αναλύσεων των προϊόντων σοκολάτας Diamond Shruumz την στιγμή που ο αριθμός των θυμάτων εξακολουθεί να αυξάνεται. Μέχρι χθες 14 Αύγουστου έχουν αναφερθεί 130 ασθένειες εκ των οποίων οι 53 έχουν νοσηλευτεί και υπάρχουν δύο δυνητικά σχετικοί θάνατοι. 

Τα θύματα που κατανάλωσαν προϊόντα της μάρκας Diamond Shruumz ανέφεραν μια ποικιλία σοβαρών συμπτωμάτων, όπως επιληπτικές κρίσεις, απώλεια συνείδησης, σύγχυση, ψευδαισθήσεις, ανεξέλεγκτες κινήσεις, υπνηλία, διέγερση, μη φυσιολογικούς καρδιακούς παλμούς, υπέρταση, αναπνευστική ανεπάρκεια, υπερβολική εφίδρωση, ναυτία και έμετο. Να σημειωθεί ότι στις αρχές Αυγούστου ο FDA δημοσίευσε την λίστα με τα περισσότερα από 2.000 καταστήματα όπου εξακολουθούν να πωλούνται τα φονικά προϊόντα της Diamond Shruumz παρά την εθνική ανάκληση που έγινε τον Ιούνιο

Οι σοκολάτες που προκάλεσαν πάνω από 100 ασθένειες και δύο θανάτους.

Τα αποτελέσματα των αναλύσεων είναι διαθέσιμα για 19 μπάρες σοκολάτας μάρκας Diamond Shruumz και έχουν συνοψιστεί στην ενότητα Αποτελέσματα δειγμάτων στη σελίδα του FDA.

Ως μέρος της ανακοίνωσης ανάκλησής τους, αρχικά η Prophet Premium Blends, LLC ανέφερε ότι τα προϊόντα της μάρκας Diamond Shruumz περιέχουν μουσκιμόλη. Μέχρι σήμερα, η FDA έχει δοκιμάσει 19 δείγματα ράβδων σοκολάτας και ένα ακατέργαστο συστατικό που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε στην κατασκευή ορισμένων προϊόντων της μάρκας Diamond Shruumz. Έξι (6) από τις 19 μπάρες σοκολάτας και το ακατέργαστο συστατικό βρέθηκαν να περιέχουν μουσκιμόλη. Η μουσκιμόλη δεν εμφανίζεται σε όλα τα προϊόντα και δεν μπορεί να εξηγήσει όλα τα συμπτώματα που αναφέρθηκαν από άρρωστους ασθενείς που κατανάλωναν τις μπάρες σοκολάτας μάρκας Diamond Shruumz.

Εκτός από τη μουσκιμόλη, οι αναλύσεις του FDA σε δείγματα σοκολάτας μάρκας Diamond Shruumz εντόπισαν την παρουσία των ακόλουθων ενώσεων:

  • Η ακετυλοψιλοκίνη (επίσης γνωστή ως 4-ακετοξυ-Ν,Ν-διμεθυλτρυπταμίνη, 4-ακετοξυ-DMT, Ο-ακετυλοψιλοκίνη ή ψιλακετίνη) βρέθηκε σε εννέα (9) δείγματα σοκολάτας.
  • Η ψιλοκίνη, μια ουσία που ελέγχεται από το Πρόγραμμα Ι, βρέθηκε σε τέσσερα (4) δείγματα σοκολάτας.
  • Το Pregabalin, ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο, βρέθηκε σε τρία (3) δείγματα σοκολάτας. και
  • Η δεσμεθοξυανγονίνη, η διυδροκαβαΐνη και η καβαΐνη (καβαλακτόνες που βρέθηκαν στο φυτό kava) ήταν όλες μαζί σε 15 δείγματα σοκολάτας.

Τα αποτελέσματα στον παρακάτω πίνακα δείχνουν διαφορετικές ενώσεις που υπάρχουν σε διαφορετικές γεύσεις των ράβδων σοκολάτας, αλλά ακόμη και για την ίδια γεύση της ράβδου σοκολάτας, μπορεί να υπάρχουν παραλλαγές στις ενώσεις που υπάρχουν.

Αν και αυτές οι ενώσεις μεμονωμένα έχουν γνωστές επιδράσεις κατά την κατάποση, υπάρχει λιγότερη έρευνα σχετικά με τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ αυτών των ενώσεων όταν λαμβάνονται μαζί. Οι ιατροί της FDA και του CDC ερμηνεύουν αυτά τα αποτελέσματα δοκιμών για να κατανοήσουν τους κινδύνους για την υγεία από την κατάποση αυτών των χημικών ουσιών και να καθορίσουν τα κατάλληλα επόμενα βήματα.

Οι πρόσθετες δοκιμές για τις παραπάνω μπάρες σοκολάτας με την επωνυμία Diamond Shruumz βρίσκονται σε εξέλιξη.

Αποτελέσματα δοκιμών δειγμάτων προϊόντος με Παρούσες Ενώσεις
(περιλαμβάνει αποτελέσματα διαθέσιμα από τις 8/8/2024)*

Τύπος προϊόντοςΓεύσηMuscimolΑκετυλοψιλοκίνηΨιλοκίνηΠρεγκαμπαλίνηΔεσμεθοξυανγονίνηΔιυδροκαβαΐνηKavain
Μπάρα σοκολάταςΤούρτα γενεθλίων      
Μπάρα σοκολάταςΤούρτα γενεθλίων      
Μπάρα σοκολάταςΤούρτα γενεθλίων  
Μπάρα σοκολάταςΤούρτα γενεθλίων    
Μπάρα σοκολάταςΚανέλα   
Μπάρα σοκολάταςΚανέλα     
Μπάρα σοκολάταςΚανέλα   
Μπάρα σοκολάταςΒούτυρο για μπισκότα   
Μπάρα σοκολάταςΒούτυρο για μπισκότα 
Μπάρα σοκολάταςΒούτυρο για μπισκότα   
Μπάρα σοκολάταςCookies N Cream   
Μπάρα σοκολάταςCookies N Cream 
Μπάρα σοκολάταςCookies N Cream    
Μπάρα σοκολάταςΣκούρες σοκολάτες   
Μπάρα σοκολάταςΣκούρες σοκολάτες   
Μπάρα σοκολάταςΣκούρες σοκολάτες    
Μπάρα σοκολάταςΦρουτώδη δημητριακά      
Μπάρα σοκολάταςΦρουτώδη δημητριακά   
Μπάρα σοκολάταςΦρουτώδη δημητριακά   

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο