Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
16 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Food Sabotage: Στη φυλακή εργαζόμενος βιομηχανίας τροφίμων που μόλυνε με γάντια και σακούλες τα τρόφιμα

ΑρχικήΝέαΔιεθνήFood Sabotage: Στη φυλακή εργαζόμενος βιομηχανίας τροφίμων που μόλυνε με γάντια και σακούλες τα τρόφιμα
spot_img

Εργαζόμενος σε μεγάλη βιομηχανία τροφίμων έβαζε σε χούμους και ντρέσινγκ, πλαστικά γάντια και κομμάτια από σακούλες!

Σε τρία χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε εργαζόμενος σε βιομηχανία τροφίμων με την κατηγορία ότι μόλυνε εκούσια δεκάδες προϊόντα (χούμους, σάλτσες για σαλάτα κτλ) βάζοντας μέσα κομμάτια από λαστιχένια γάντια, πλαστικές σακούλες και μεταλλικά δαχτυλίδια.

Τα γάντια σε τρόφιμα είναι μία συχνή αιτία ανάκλησης αλλά σπάνια πρόκειται για δολιοφθορά, καθώς συνήθως αποδίδεται σε απροσεξία των εργαζομένων. Ωστόσο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει προειδοποιήσει ότι «η κακόβουλη μόλυνση των τροφίμων είναι μια πραγματική και τρέχουσα απειλή και η σκόπιμη μόλυνση των τροφίμων θα μπορούσε να έχει παγκόσμιες επιπτώσεις στη δημόσια υγεία».

Ιστορικά, η δολιοφθορά προέρχεται από εγκληματίες που επιχειρούν εκβιασμό, εργαζόμενους με μνησικακία, ανταγωνιστές, ή εργαζόμενους με ψυχολογικά προβλήματα.

Ο 38χρονος Garry Jones εργαζόταν στην εταιρεία Harvey & Brockless Fine Food Company με έδρα το Evesham Worcestershire της Βρετανίας, που προμηθεύει με μεγάλες ποσότητες τροφίμων, σε εστιατόρια σε όλη τη χώρα συμπεριλαμβανομένου του δημοφιλούς  Nando’s, σύμφωνα με το Sky News.

Τα προϊόντα της Harvey και της Brockless περνούν από έναν ανιχνευτή μετάλλων πριν φύγουν από την κουζίνα, που σημαίνει ότι δεν θα μπορούσαν να έχουν παραβιαστεί κατά τη διαδικασία παραγωγής και πρέπει να έχουν μολυνθεί στον αποθηκευτικό χώρο του εργοστασίου.

Μετά από εσωτερικό έλεγχο της εταιρείας, ο Garry Jones που είχε αρμοδιότητα να συλλέγει τα υλικά για την παραγωγή τροφίμων την επόμενη ημέρα, απαθανατίστηκε από κάμερες κλειστού κυκλώματος, να μολύνει τις συσκευασίες με χούμους και σάλτσες που προορίζονταν για το  Nando’s με πλαστικά γάντια και σακούλες και να αναμιγνύει μία άγνωστη ουσία στις πρώτες ύλες. Για το τελευταίο ισχυρίστηκε ότι προσπάθησε να συνδυάσει σάλτσα ψαριού με σάλτσα σόγιας κάτι, που ενέχει μεγάλο κίνδυνο για τους αλλεργικούς καταναλωτές

Σύμφωνα με την Ανώτατη εισαγγελέα Mehree Kamranfa «πρόκειται για μία εξαιρετικά ανησυχητική υπόθεση θα που θα μπορούσε να είχε εκτεταμένες επιπτώσεις αν ο κατηγορούμενος δεν είχε συλληφθεί. Ο Τζόουνς μόλυνε εν γνώσει του και κακόβουλα προϊόντα διατροφής που επρόκειτο να διανεμηθούν σε μερικά από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια σε όλη τη χώρα.»

«Η δολιοφθορά των προϊόντων διατροφής που προμήθευε η Harvey & Brockless όχι μόνο κόστισε στην εταιρεία χιλιάδες λίρες, αλλά απείλησε επίσης να καταστρέψει τη φήμη της εταιρείας» είπε ο εισαγγελέας.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ένας νεκρός από ψαροκεφτέδες που πωλούνται σε Lidl και Coop στη Δανία

Μολυσμένοι με listeria ψαροκεφτέδες, προκάλεσαν επτά ασθένειες και έναν θάνατο.

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο