Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
19.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

FoodDocs: Χρήση τεχνητής νοημοσύνης για τη συμμόρφωση ασφάλειας τροφίμων

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνFoodDocs: Χρήση τεχνητής νοημοσύνης για τη συμμόρφωση ασφάλειας τροφίμων
spot_img

H FoodDocs, ένας πρωτοπόρος στη βιομηχανία ασφάλειας τροφίμων, έχει συγκεντρώσει € 2,15M για την επίλυση ζητημάτων συμμόρφωσης με την ασφάλεια των τροφίμων με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI).

Επί του παρόντος, η διαδικασία συμμόρφωσης με τους κανόνες για την ασφάλεια των τροφίμων είναι δυσκίνητη και γραφειοκρατική. Ως αποτέλεσμα, οι εταιρείες αγωνίζονται και δαπανούν σημαντικούς πόρους για την επίτευξη συμμόρφωσης.

Επικεφαλής της χρηματοδότησης ήταν η Bonnier Ventures με την Forward Venture Capital, ενώ η Spring Capital συμμετείχε επίσης με τον υφιστάμενο επενδυτή United Angels VC. Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για τη συνέχιση του στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδίου, την περαιτέρω επέκταση στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο για την προσέγγιση περισσότερων πελατών και εταίρων και την επιπλέον βελτίωση των δυνατοτήτων Τεχνητής Νοημοσύνης.

«Η βιομηχανία τροφίμων διψάει για αλλαγή λόγω της πανδημίας. Οι διαδικασίες συμμόρφωσης πρέπει να γίνουν πιο αποτελεσματικές και φιλικές προς την εταιρεία – εκεί αλλάζουμε το παιχνίδι», δήλωσε σύμφωνα με το Food Safety Africa η Katrin Liivat, Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της FoodDocs.

Σημείωσε ότι η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης καθιστά τη συμμόρφωση 500 φορές ταχύτερη από την παραδοσιακή μέθοδο και επιτρέπει στις επιχειρήσεις τροφίμων να εξοικονομήσουν το 20% του χρόνου τους για να παραμείνουν συμμορφωμένες. Η Liivat πρόσθεσε ότι η αγορά είναι έτοιμη για καινοτόμες λύσεις για την αντιμετώπιση ζητημάτων ασφάλειας των τροφίμων με απλό αλλά ιδιοφυές λογισμικό ασφάλειας τροφίμων.

Οι λύσεις που έχει αναπτύξει η FoodDocs εφαρμόζονται ήδη από πάνω από 15.000 πελάτες, συμπεριλαμβανομένων των Huboo, Smart Lunches, The Oxford Food Co. και Bolt Market. Η τελευταία εταιρεία έχει χρησιμοποιήσει τη λύση της FoodDocs για να επεκταθεί σε 40 νέες επιχειρηματικές τοποθεσίες σε εννέα χώρες.

Η Melanie Goldfinger, Operations Manager της Κροατίας για την Bolt Market επιβεβαιώνει την αξία του FoodDocs, σχολιάζοντας ότι βοήθησε στη συγκέντρωση όλων των εγγράφων μαζί, με ακρίβεια.

“Μας γλίτωσαν πολύ χρόνο και είναι σαφώς πελατοκεντρικοί πάροχοι υπηρεσιών. Προσπαθούν να κάνουν τους στόχους μας για το HACCP όσο το δυνατόν πιο ομαλούς και αφιερώνουν χρόνο για να εκπαιδεύσουν όλα τα μέλη της ομάδας μας σχετικά με τη χρήση της πλατφόρμας”, ανέφερε.

Ενδυνάμωση των επιχειρήσεων ώστε να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά

Το FoodDocs ιδρύθηκε από δύο γυναίκες ειδικούς στην ασφάλεια των τροφίμων, την Karin Repp και την Katrin Liivat, με αποστολή να βοηθήσουν στη δημιουργία ασφαλών τροφίμων και να διευκολύνουν την τήρηση των κανόνων ασφάλειας των τροφίμων, προσφέροντας μια λύση για όλες τις εργασίες της ασφάλειας των τροφίμων.

Με περισσότερα από 30 χρόνια κοινής εμπειρίας στη βιομηχανία τροφίμων, οι δύο γυναίκες γνώριζαν καλά ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στη βιομηχανία τροφίμων: τη διαχείριση των Συστημάτων Διαχείρισης της Ασφάλειας των Τροφίμων, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ενός σχεδίου HACCP.

Ο Victor Bodin, Διευθυντής Επενδύσεων στην Bonnier Ventures, εξέφρασε τον θαυμασμό του για τη βαθιά κατανόηση της Katrin και της Karin για τη μεγάλη και πολύπλοκη αγορά ασφάλειας των τροφίμων.

“Ο θετικός αντίκτυπος που προσφέρει το FoodDocs για την ασφάλεια των τροφίμων και τις επιχειρήσεις των τροφίμων, ενδυναμώνοντάς τες να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά, είναι αξιοσημείωτος. Πιστεύουμε ότι το FoodDocs έχει όλα τα κομμάτια που απαιτούνται για να κερδίσει και να γίνει ηγέτης σε αυτή τη σημαντική κατηγορία”, ανέφερε.

Χάρη σε μια επιχορήγηση ανάπτυξης λογισμικού από κυβερνητικά ιδρύματα, το FoodDocs έχει συμπεριλάβει τη μηχανική μάθηση στο λογισμικό HACCP. Αυτό διασφαλίζει τη συμμόρφωση με την ασφάλεια των τροφίμων και περιλαμβάνει τους κανονισμούς για όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.

«Θα σε συναντήσω στο Greeks»: Πως η Ελληνική γαστρονομία και τα προϊόντα μας κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές

Τα Ελληνικά προϊόντα γίνονται mainstream στον κόσμο κερδίζοντας τους καταναλωτές πολύ πέρα από την Ελληνοαμερικανική αγορά.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα