Παρασκευή, 11 Απριλίου, 2025
12.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Ολλανδία ενημερώνει την Ελλάδα για κίνδυνο από ψημένες πιπεριές Τουρκίας

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΗ Ολλανδία ενημερώνει την Ελλάδα για κίνδυνο από ψημένες πιπεριές Τουρκίας
spot_img

2 στις 4 σημερινές ενημερώσεις στο RASFF αφορούν σε προϊόντα Τουρκίας.

Η Ολλανδία ενημέρωσε μέσω του Ευρωπαϊκού Συστήματος ανταλλαγής πληροφοριών για επικίνδυνα τρόφιμα (RASFF) την Ελλάδα πριν από λίγες ημέρες, για επικίνδυνες κόκκινες ψημένες πιπεριές σε φέτες. Οι πιπεριές είναι προέλευσης Τουρκίας και σύμφωνα με το RASFF, ο κίνδυνος για τους καταναλωτές είναι σοβαρός καθώς μέσα στο προϊόν εντοπίστηκε ξένο σώμα. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για την μάρκα ή την εταιρεία που τα εισάγει.

- Advertisement -

Επίσης η Βουλγαρία ενημέρωσε σήμερα το RASFF για σοβαρό κίνδυνο από 2 φορτία με λεμόνια από την Τουρκία, μολυσμένα με φυτοφάρμακα. Το ένα φορτίο λεμόνια περιέχουν 70% Πάνω από το μέγιστο επιτρεπτό όριο της ουσίας Imazalil. Συγκεκριμένα η δραστική ουσία Imazalil  ανιχνεύτηκε σε ποσότητα 16.675mg/Kg με μέγιστο όριο τα 5 mg/Kg. Η άλλη αποστολή λεμονιών βρέθηκε να περιέχει 13.425 mg/kg Imazalil.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα πρόσθετα τροφίμων που συνδέονται – σύμφωνα με νέα μελέτη – με κίνδυνο διαβήτη

Νέα μελέτη αναδεικνύει συγκεκριμένα επικίνδυνα μείγματα.

Τι “κρύβεται” πίσω από τις καθημερινές ανακλήσεις τροφίμων λόγω μόλυνσης από μεταλλικά θραύσματα

Αν και οι βιομηχανίες τροφίμων εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας, τα λάθη δεν μηδενίζονται ακόμη και από τους κολοσσούς της βιομηχανίας τροφίμων.

Το «πότε» μετράει όσο το «τι» : Πως το timing των γευμάτων επηρεάζει την απώλεια βάρους – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Η ώρα που τρώμε είναι εξίσου σημαντική με το τι τρώμε, επηρεάζοντας τον μεταβολισμό, την όρεξη και τη γενικότερη υγεία.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα