Κυριακή, 5 Ιανουαρίου, 2025
11 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ηνωμένο Βασίλειο: Εν αναμονή νέων οδηγιών για την αντιμετώπιση αλλεργιογόνων στα μη προσυσκευασμένα τρόφιμα

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΗνωμένο Βασίλειο: Εν αναμονή νέων οδηγιών για την αντιμετώπιση αλλεργιογόνων στα μη προσυσκευασμένα τρόφιμα
spot_img

Έληξε η περίοδος της ανοιχτής διαβούλευσης του βρετανικού Οργανισμού Τυποποίησης Τροφίμων.

O βρετανικός Οργανισμός Τυποποίησης Τροφίμων (FSA) διεξήγαγε επί σχεδόν 2 μήνες ανοιχτή διαβούλευση για να ζητήσει τα σχόλια των ενδιαφερομένων μερών σχετικά με τις προτεινόμενες οδηγίες βέλτιστης πρακτικής για τους υπευθύνους επιχειρήσεων τροφίμων που παρέχουν μη προσυσκευασμένα τρόφιμα.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η δέσμευση με τους σχετικούς ενδιαφερόμενους φορείς πριν από τη δημιουργία αυτής της καθοδήγησης βέλτιστης πρακτικής, η ομάδα πολιτικής του FSA για την υπερευαισθησία στα τρόφιμα συνεργάστηκε με περισσότερες από 60 τοπικές αρχές, περισσότερες από 100 επιχειρήσεις και διάφορους επαγγελματικούς φορείς σε ολόκληρη την Αγγλία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

Οι ενδιαφερόμενοι φορείς παρείχαν την εμπειρογνωμοσύνη τους σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις θα μπορούσαν να εφαρμόσουν την παρούσα καθοδήγηση και ορισμένες από τις προκλήσεις που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κατά τον τρόπο αυτό.

Παρόλο που το Ηνωμένο Βασίλειο αποχώρησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2021, ορισμένες νομοθεσίες (γνωστά ως «εξομοιωμένο δίκαιο») εξακολουθούν να ισχύουν μέχρις ότου αντικατασταθούν από νέα νομοθεσία του Ηνωμένου Βασιλείου, ανακληθούν ή λήξουν.

Οι κανονισμοί για τις πληροφορίες σχετικά με τα τρόφιμα του 2014 θέτουν ελάχιστες απαιτήσεις πληροφοριών σχετικά με τα τρόφιμα στα μη προσυσκευασμένα τρόφιμα.

Μέχρι σχετικά πρόσφατα, οι απαιτήσεις για τα τρόφιμα που είναι προσυσκευασμένα για άμεση πώληση (PPDS) ήταν παρόμοιες με εκείνες για τα μη προσυσκευασμένα τρόφιμα. Το 2021 άλλαξαν σημαντικά, ιδίως όσον αφορά τις πληροφορίες για τα αλλεργιογόνα

Με το πέρας της περιόδου διαβούλευσης, ο Οργανισμός θα συγκεντρώσει και θα εξετάσει τις απαντήσεις που θα έχει λάβει και θα τις δημοσιεύσει, πριν από την ανάρτηση της καθοδήγησης βέλτιστης πρακτικής στις αρχές του 2025.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Το νέο ποτό που χαρακτηρίστηκε ως “αναδυόμενος κίνδυνος” από τις Ευρωπαϊκές Αρχές

Τι αναφέρει η ετήσια έκθεση της EFSA για το νέο ποτό χωρίς αλκοόλ που στοχεύει όμως, να έχει τις ίδιες επιδράσεις με τα αλκοολούχα ποτά.

Ελληνικό τυρί με καρκινογόνες ουσίες προκάλεσε ευρωπαϊκό συναγερμό – Eξάγεται σε 6 χώρες (φωτο)

Συστατικά ορυκτελαίων (MOAH) που ταξινομούνται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ως δυνητικά καρκινογόνα, σε φέτες vegan τυριού που παράγεται στην Ελλάδα.

3+1 αλήθειες για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα

Τι γνωρίζουμε και τι όχι για τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο