Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
23.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Και στις ΗΠΑ ανακαλούνται σοκολάτες της Mondelēz International

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΚαι στις ΗΠΑ ανακαλούνται σοκολάτες της Mondelēz International
spot_img

Σοβαρός ο κίνδυνος για τους καταναλωτές σύμφωνα με τον FDA.

Η Swedish Candy Co. Ανακαλεί όλες τις σοκολάτες Marabou Sea Salt, της Mondelēz International από την αγορά των ΗΠΑ, επειδή μπορεί να περιέχουν αδήλωτα αμύγδαλα, σιτάρι και ξηρούς καρπούς. Τα άτομα που έχουν αλλεργία ή σοβαρή ευαισθησία στα αμύγδαλα και το σιτάρι διατρέχουν τον κίνδυνο σοβαρής ή απειλητικής για τη ζωή αλλεργικής αντίδρασης εάν καταναλώσουν αυτά τα προϊόντα δήλωσε στην ανακοίνωση ανάκλησης ο FDA.

Το προϊόν μπορεί να αναγνωριστεί από τη γραμματοσειρά και το λογότυπο του εμπορικού σήματος «Marabou», την κίτρινη πλαστική συσκευασία και τη λέξη «havvsalt:» τη σουηδική λέξη για «θαλασσινό αλάτι». Το προϊόν είναι μια επίπεδη μπάρα σοκολάτας (9” x 4”) και ζυγίζει 185g. Οι κωδικοί λήξης και παραγωγής του εμπλεκόμενου αποθέματος είναι 04.09.2024 και 09.11.2024 καθώς και OUV0134912 και OUV0140643.

Είχε προηγηθεί ανάκληση από τον Μάιο σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Η Σουηδία μετά τις ανακλήσεις της σοκολάτας από την αγορά της χώρας, ενημέρωσε μέσω του Ευρωπαϊκού Συστήματος Ταχείας Ειδοποίησης για επικίνδυνα τρόφιμα RASFF, 11 χώρες μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα, για «σοβαρό» κίνδυνο από τις σοκολάτες Marabou. Οι σοκολάτες αυτές πωλούνταν σε Ελλάδα, Αυστρία, Δανία Εσθονία, Φινλανδία, Γερμανία, Ισραήλ, Σουηδία, Ελβετία, Βρετανία και ΗΠΑ. Η πρώτη ανάκληση ανακοινώθηκε στις 16 Απριλίου για μία σοκολάτα Marabou, αλλά στις 8 Μαΐου επεκτάθηκε σε άλλες 17 σοκολάτες με διαφορετικές ημερομηνίες λήξης και κωδικούς.

Η σοκολάτα “Marabou Θαλασσινό αλάτι” που ανακλήθηκε στις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Ιουλίου ο κολοσσός ζαχαροπλαστικής Mondelēz International ανακάλεσε τα γνωστά μπισκότα Marabou Cookie λόγω παρουσίας ξένου σώματος και πιο συγκεκριμένα κομμάτια σκληρού πλαστικού.

Η ευρωπαϊκή νομοθεσία (κανονισμός ΕΕ αριθ. 1169/2011) απαιτεί να παρέχονται πάντα στους καταναλωτές πληροφορίες σχετικά με την παρουσία αλλεργιογόνων στα τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων των μη προσυσκευασμένων τροφίμων. Τα λάθη της βιομηχανίας τροφίμων στην επισήμανση τροφίμων και ποτών, είναι συχνά και οφείλονται κυρίως στην μορφή της συσκευασίας, στις πληροφορίες της τελευταίας στιγμής και στο ανθρώπινο λάθος. Επιπλέον, ορισμένα προϊόντα έχουν παρόμοιο σχεδιασμό συσκευασίας και είναι πιο επιρρεπή σε σφάλματα ελέγχου.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε σήμερα από την ελληνική αγορά μολυσμένο ισπανικό κρέας

Μετά από εργαστηριακές αναλύσεις εντοπίστηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός σαλμονέλα.

Σουβλάκια: Πόσο επιβλαβής είναι η κατανάλωση καμένου κρέατος και τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο

Πώς μπορεί να μειωθεί η πιθανότητα σχηματισμού επιβλαβών ενώσεων από το ψήσιμο του κρέατος.

Επικίνδυνες κάψουλες καφέ: Βρέθηκε ακρυλαμίδιο, φουράνιο και γλυφοσάτη σε εργαστηριακές αναλύσεις

Ο καφές είναι ένα ρόφημα που προκαλεί διαρκή συζήτηση σχετικά με τα οφέλη και τους κινδύνους του για την υγεία.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο