Η Ελβετία ενημέρωσε το RASFF.
Σωματίδια μετάλλων εντοπίστηκαν στο τυρί ΠΟΠ Manchego προέλευσης Ισπανίας. Η Ελβετία ενημέρωσε για το πρόβλημα το Ευρωπαϊκό Σύστημα Έγκαιρης Ειδοποίησης για τα τρόφιμα RASFF .
Το δημοφιλές τυρί ΠΟΠ Manchego παρασκευάζεται μόνο με πρόβειο γάλα της φυλής Manchega, το οποίο παρέχει μοναδικά χαρακτηριστικά και αποχρώσεις, διαφορετικές από αυτές των άλλων τυριών, θυμίζοντας τις μυρωδιές των χωραφιών La Mancha. Η ποιότητα και οι ιδιότητες του γάλακτος του καθορίζονται από την προσαρμογή του στη βλάστηση της Λα Μάντσα, μια άνυδρη περιοχή με ακραίο κλίμα. Είναι ένα συμπιεσμένο τυρί πάστας, με ελάχιστη περίοδο ωρίμανσης 30 ημερών για τυριά που παρασκευάζονται με παστεριωμένο γάλα βάρους μικρότερου ή ίσου με 1,5 kg και 60 ημέρες για τα υπόλοιπα τυριά.