Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
10.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Lidl De: Ανακαλούνται πατατάκια λόγω κινδύνου για τους καταναλωτές

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνLidl De: Ανακαλούνται πατατάκια λόγω κινδύνου για τους καταναλωτές
spot_img

Περιέχουν αλλεργιογόνο που δεν αναγράφεται στην συσκευασία.

Η Γερμανική Αρχή ασφάλειας Τροφίμων δημοσιοποίησε σήμερα ανάκληση για πατατάκια τορτίγιας chips από τα Lild. Πρόκειται για τα «Snack Day αλατισμένα πατατάκια τορτίγιας, 300 g» που παράγονται από την Βελγική εταιρεία Snack Food Poco Loco.

Το επηρεαζόμενο προϊόν «Snack Day salted tortilla chips, 300g» πωλήθηκε από τη Lidl στη Γερμανία σε όλα τα ομοσπονδιακά κρατίδια με εξαίρεση το Αμβούργο, το Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, το Σάαρλαντ και το Σλέσβιχ-Χολστάιν. Για λόγους συνεπούς προστασίας των καταναλωτών, η Lidl στη Γερμανία αντέδρασε αμέσως και αφαίρεσε το επηρεαζόμενο προϊόν από την πώληση. Το προϊόν μπορεί να επιστραφεί σε όλα τα καταστήματα Lidl. Το τίμημα αγοράς φυσικά θα επιστραφεί, ακόμη και χωρίς την επίδειξη της απόδειξης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η ανάκληση οφείλεται σε… μπέρδεμα καθώς οι συσκευασίες για τα σκέτα αλατισμένα πατατάκια τελικά είχαν τoρτίγιες με τυρί, το οποίο αποτελεί κίνδυνο, για τους αλλεργικούς στα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Στην ανακοίνωση ανάκλησης αναφέρεται: «Δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι αντί των δηλωθέντων αλατισμένων τσιπς τορτίγιας περιλαμβάνονται και τσιπς τορτίγιας με γεύση τυριού. Αυτά περιέχουν γαλακτοκομικά προϊόντα που δεν αναγράφονται στη συσκευασία. Λόγω της πιθανής αλλεργικής αντίδρασης από την κατανάλωση, τα άτομα με αλλεργία σε πρωτεΐνη γάλακτος θα πρέπει οπωσδήποτε να προσέξουν την ανάκληση και να μην καταναλώνουν το προσβεβλημένο προϊόν. Το προϊόν είναι πλήρως κατάλληλο για κατανάλωση από άτομα χωρίς αλλεργία στην πρωτεΐνη του γάλακτος». Τα πατατάκια έχουν ημερομηνία Best before 14 Δεκεμβρίου 2024 και αριθμό παρτίδας 34045 0421.

Η αλλεργία στα γαλακτοκομικά, είναι μια άτυπη απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος στο γάλα και στα προϊόντα που περιέχουν γάλα και αποτελεί μία από τις πιο κοινές τροφικές αλλεργίες στα παιδιά. Τα συμπτώματα της αλλεργίας στο γάλα κυμαίνονται από ήπια έως σοβαρά και μπορεί να περιλαμβάνουν συριγμό, έμετο, κνίδωση και πεπτικά προβλήματα. Η αλλεργία στα γαλακτοκομικά μπορεί επίσης να προκαλέσει αναφυλαξία – μια σοβαρή, απειλητική για τη ζωή αντίδραση.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο