Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

“Mπλόκο” σε πάνω από 1 τόνο πιπεριές τσίλι λόγω φυτοφαρμάκων στην Τσεχία

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια Τροφίμων"Mπλόκο" σε πάνω από 1 τόνο πιπεριές τσίλι λόγω φυτοφαρμάκων στην Τσεχία
spot_img

Απορρίφθηκαν από τις αρχές της Τσεχίας 1,135 τόνοι πιπεριές τσίλι με υψηλή περιεκτικότητα φυτοφαρμάκων.

Οι επιθεωρητές της Κρατικής Επιθεώρησης Γεωργίας και Τροφίμων (SZPI) της Τσεχίας, σε συνεργασία με το Τελωνείο Πράγας – Ruzyně δεν επέτρεψαν την εισαγωγή στη χώρα πιπεριών τσίλι, για τις οποίες, εργαστηριακή ανάλυση επιβεβαίωσε την παρουσία υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων πέραν του ορίου. Το συνολικό βάρος των ανιχνευόμενων μη συμμορφούμενων παρτίδων τροφίμων ήταν 1135 kg.

Πρόκειται για τα εξής προϊόντα:

Τσίλι (κόκκινο), Capsicum frutescens, ονομασία παρτίδας: Αρ. παρτίδας: NC-210324, εισαγωγέας: TeTe Fresh s.r.o., Urbankova 2009/39, Πράγα 143 00, προμηθευτής: KHANG THINH FRUIT AND VEGETABLES ST, 210324, LEAT. , PHAM VAN HAI VILLAGE, BINH CHANH TOWN, HO CHI MINH CITY, ΒΙΕΤΝΑΜ, χώρα προέλευσης: Βιετνάμ, βάρος αποστολής: 735 kg.

Η ανάλυση σε διαπιστευμένο εργαστήριο στα τρόφιμα έδειξε την παρουσία υπολειμμάτων των ακόλουθων φυτοφαρμάκων: διμεθοϊκό σε ποσότητα 0,023 mg/kg (χιλιοστόγραμμα ανά κιλό, όριο: 0,01 mg/kg), χλωροφεναπύρ σε ποσότητα 0,081 mg/kg ( όριο: 0,01 mg/kg) και tolfenpyrad σε ποσότητα 0,10 mg/kg (όριο: 0,01 mg/kg).

Κόκκινο τσίλι, ονομασία παρτίδας: Παρτίδα: TP 2503-06, εισαγωγέας: PTTAN sro, Zlatokorunská 1022/12, Πράγα 142 00, προμηθευτής: NGUYEN THI THANH VAN, TAMMUANTHUGTNQUANDI ΕΠΑΡΧΙΑ , ΒΙΕΤΝΑΜ, χώρα προέλευσης: Βιετνάμ, βάρος αποστολής: 400 kg.

Η ανάλυση σε διαπιστευμένο εργαστήριο στα τρόφιμα έδειξε την παρουσία ενός υπολείμματος φυτοφαρμάκου: chlorfenapyr σε ποσότητα 0,034 mg/kg (όριο: 0,01 mg/kg).

Με βάση εργαστηριακές αναλύσεις, οι επιθεωρητές της SZPI αποφάσισαν να μην επιτρέψουν την είσοδο τροφίμων στην εσωτερική αγορά. Η Αρχή Επιθεώρησης Τροφίμων θα κινήσει διοικητική διαδικασία για επιβολή προστίμου.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο