ΑρχικήΝέαΑπάτη ΤροφίμωνΠαράνομο εμπόριο ψαριών στην Ιταλία - Κατασχέθηκαν 2,7 τόνοι αλιευτικών προϊόντων

Παράνομο εμπόριο ψαριών στην Ιταλία – Κατασχέθηκαν 2,7 τόνοι αλιευτικών προϊόντων

2 λεπτά ανάγνωσης

2.700 κιλά ψαριών χωρίς ιχνηλασιμότητα εντοπίστηκαν μεταξύ Παλέρμο και Πορτικέλο στην Ιταλία

Tο Λιμενικό Σώμα κατέσχεσε 2.700 κιλά ψάρια χωρίς ιχνηλασιμότητα μεταξύ Παλέρμο και Πορτικέλο στην Ιταλία και επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 6 χιλιάδων ευρώ. Αυτός είναι ο απολογισμός των δραστηριοτήτων επιτήρησης και ελέγχου σε ολόκληρη την αλυσίδα των αλιευτικών προϊόντων που πραγματοποιεί το 12ο Κέντρο Ελέγχου Αλιευτικής Περιοχής της Λιμενικής Αρχής. Το θέμα δημοσιεύτηκε στην μηνιαία ανασκόπηση απάτης τροφίμων της ΕΕ.

- Advertisement -

Συγκεκριμένα, 1.080 κιλά αλιευτικών προϊόντων κατασχέθηκαν στη δομή που χρησιμοποιείται προσωρινά ως ιχθυόσκαλα στο Παλέρμο, συμπεριλαμβανομένων ερυθρού τόνου και ξιφία χωρίς ιχνηλασιμότητα. Τα ψάρια ελέγχθηκαν από κτηνιάτρους, κρίθηκαν κατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και δωρίστηκαν στην Τράπεζα Τροφίμων της Δυτικής Σικελίας.

Στους χονδρέμπορους επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ. Η δραστηριότητα ελέγχου αφορούσε επίσης τη διανομή και την πλανόδια πώληση ιχθυηρών, η οποία αναλυτικά οδήγησε στην κατάσχεση 150 κιλών διαφόρων ιχθυηρών: επιβλήθηκαν δύο διοικητικά πρόστιμα ύψους περίπου 3.000 ευρώ.

- Advertisement -

Στο Porticello, ωστόσο, σε ελέγχους που έγιναν σε αποθήκη χονδρικής, διαπιστώθηκε η παρουσία ψαριών εντός του ψυκτικού θαλάμου χωρίς την απαραίτητη τεκμηρίωση που να πιστοποιεί την ιχνηλασιμότητα, καθώς προέκυψε η ασυμφωνία μεταξύ της εμπορικής τεκμηρίωσης και της επισήμανσης. Όλο το προϊόν, 1.500 κιλά καλαμάρια από τη Νότια Αφρική, κατασχέθηκε και επιβλήθηκε στον ιδιοκτήτη της εταιρείας διοικητικό πρόστιμο 1.500 ευρώ. Οι υπεύθυνοι του ΑΣΠ της Μπαγερίας διέταξαν και την αναστολή της εμπορικής δραστηριότητας γιατί οι ψυκτικοί θάλαμοι δεν είχαν υγειονομική άδεια.


https://www.palermotoday.it/cronaca/guardia-costiera-sequestro-pesce-palermo-porticello.html

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ελληνικά κοτόπουλα: Πάνω από 4 στα 10 δείγματα θετικά σε Salmonella και σχεδόν 6 στα 10 σε Campylobacter – Μελέτη ΑΠΘ

Μελέτη του ΑΠΘ σε 233 κοτόπουλα βρήκε Salmonella στο 42,5% και Campylobacter στο 57,5% των δειγμάτων. Τι έδειξαν οι αναλύσεις.

Γαύρος και σαρδέλα στην Ελληνική αγορά: Πόσο πληρώνεται ο αλιέας και πόσο πληρώνει ο καταναλωτής – Έρευνα

Νέα μελέτη φωτίζει τις τιμές πρώτης πώλησης – Στα 1,86 ευρώ ο γαύρος έναντι 5,30 ευρώ στη λιανική.

Ελλάδα: Έξι έφηβοι με συμπτώματα δηλητηρίασης στο Νοσοκομείο Κατερίνης – Είχαν φάει σάντουιτς με κοτόπουλο

Με ελικόπτερο απομακρύνθηκαν οι έξι μαθητές από την Πετρόστρουγκα του Ολύμπου και στη συνέχεια παραλήφθηκαν από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.