Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025
7.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέες πληροφορίες για τα βακτήρια που προκαλούν τροφική δηλητηρίαση

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΝέες πληροφορίες για τα βακτήρια που προκαλούν τροφική δηλητηρίαση
spot_img

Τελευταία έρευνα αποκαλύπτει τις ιδιότητες ενός τύπου τροφικής δηλητηρίασης βακτηρίων και ανοίγει τον δρόμο για την καθιέρωση προληπτικών μεθόδων.

Πρόσφατα, τα Providencia spp. που έχουν ανιχνευθεί σε ασθενείς με γαστρεντερίτιδα, και είναι παρόμοια με την εντεροαιμορραγική Escherichia coli. O157 και τη Salmonella spp., έχουν προσελκύσει την προσοχή ως αιτιολογικοί παράγοντες τροφικής δηλητηρίασης. Για παιδιά με χαμηλή ανοσία, η τροφική δηλητηρίαση μπορεί να είναι θανατηφόρα καθώς προκαλεί σοβαρά συμπτώματα όπως διάρροια και αφυδάτωση, επομένως η αποσαφήνιση της πηγής μόλυνσης και των παθογόνων παραγόντων του Providencia spp. και η καθιέρωση προληπτικών μεθόδων αποτελούν επείγοντα ζητήματα παγκοσμίως.

Μια κοινή ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον καθηγητή Shinji Yamasaki, τον Dr. Sharda Prasad Awasthi, έναν Ειδικά Διορισμένο Λέκτορα, και τον μεταπτυχιακό φοιτητή Jayedul Hassan από την Graduate School of Veterinary Science, Osaka Metropolitan University, προσδιόρισε πώς τα παθογόνα γονίδια σε ορισμένα Providencia spp . όπως Providencia alcalifaciens και Providencia rustigianii μεταφέρονται εντός βακτηριακών κυττάρων του γένους Providencia . Η ομάδα έχει επίσης διευκρινίσει ότι τα παθογόνα γονίδια του Providencia rustigianii μεταφέρονται επίσης σε άλλα βακτηριακά κύτταρα που ανήκουν στα Enterobacteriaceae .

Ο καθηγητής Yamasaki είπε, “Αυτό το επίτευγμα αναμένεται να προσφέρει νέες γνώσεις σχετικά με τον εντοπισμό των οδών μόλυνσης του Providencia spp. και την καθιέρωση προληπτικών μεθόδων για τροφική δηλητηρίαση.”

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο Infection and Immunity.

Πηγή: EurekAlert

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Χρήση χημικών: Καμπανάκι κινδύνου από Ομάδα επιστημόνων – Προκαλούν σοβαρές ασθένειες στα παιδιά

Ελάχιστοι νομικοί ή πολιτικοί περιορισμοί ισχύουν για τα παγκόσμια χημικά αποθέματα περίπου 350.000 προϊόντων.

Πόσιμο νερό: 6.800 περιπτώσεις καρκίνου το χρόνο από νερό μολυσμένο με χημικές ουσίες PFAS

Μελέτη δείχνει ότι σε περιοχές, όπου το πόσιμο νερό ξεπέρασε τα συνιστώμενα μέγιστα επίπεδα PFAS είχαν υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρκίνων του πεπτικού, του ενδοκρινικού, του αναπνευστικού και του στόματος και του λαιμού

Το είδος τσιπούρας που προκαλεί παραισθήσεις παρόμοιες με LSD

Η κατανάλωση αυτού του ψαριού μπορεί να σας κάνει να "ταξιδεύετε" για μέρες...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο