Σάββατο, 16 Νοεμβρίου, 2024
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι δηλητηριάσεις από την μολυσμένη ρόκα τονίζουν την ανάγκη για αναλύσεις στη Βιομηχανία τροφίμων

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΟι δηλητηριάσεις από την μολυσμένη ρόκα τονίζουν την ανάγκη για αναλύσεις στη Βιομηχανία τροφίμων
spot_img

Διαπιστευμένες, μικροβιολογικές αναλύσεις ανίχνευσης Salmonella στα εργαστήρια Tsakalidis Analysis & Testing.

Τα πρόσφατα δημοσιεύματα του Cibum.gr αναφορικά: α) με την κοινοποίηση στο Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) για μολυσμένη με σαλμονέλα σαλάτα ρόκας, προέλευσης Ιταλίας που διανέμεται σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα και έχει προκαλέσει 138 τροφικές δηλητηριάσεις μέχρι στιγμής (https://cibum.gr/…/min-to-agnoisete-kai-stin-ellada…/) και β) την πιθανότητα να υφίσταται προ-συλλεκτική μόλυνση των λαχανικών με Salmonella (https://cibum.gr/…/salmonela-se-lachanika-mporei-na…/), φέρνουν στο προσκήνιο για μια ακόμη φορά το πόσο αναγκαίες είναι οι εργαστηριακές αναλύσεις τροφίμων γενικά και ειδικά για salmonella για την πρόληψη σαλμονελώσεων μέσω της έγκαιρης ανίχνευσης, της αποτροπής εξάπλωσης μολυσμένων τροφίμων και της διασφάλισης ότι τα τρόφιμα που φτάνουν στον καταναλωτή είναι ασφαλή.

Είναι προφανές από τα δημοσιεύματα ότι υπάρχει ενδεχόμενο οι γνώσεις μας πάνω στο σύνηθες είδος των τροφίμων [ωμά αυγά, ωμό κρέας (ειδικά τα πουλερικά), μη παστεριωμένο γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα, θαλασσινά και σε μικρότερο βαθμό φρούτα και λαχανικά], στις συνθήκες και στη διαδικασία μόλυνσης από Salmonella να μην καλύπτουν όλες τις πιθανές περιπτώσεις.

Σύμφωνα με τη τελευταία ετήσια έκθεση της Ε.Ε., η κατάταξη των καταγεγραμμένων ζωονοσογόνων ασθενειών (δηλαδή ασθενειών μεταδιδόμενων από ζώα σε ανθρώπους), φέρνει τη σαλμονέλωση (από βακτήρια Salmonella) στη δεύτερη θέση (με πρώτη την καμπυλοβακτηρίωση).

Τα εργαστήρια Tsakalidis Analysis & Testing παρέχουνν διαπιστευμένες, μικροβιολογικές αναλύσεις ανίχνευσης Salmonella με τη μέθοδο αναφοράς του Καν. 2073/2005 περι μικροβιολογικών κριτηρίων στα τρόφιμα, όσο και με εναλλακτικές γρήγορες μεθοδολογίες.

Testing your way to safety

info@tsakalidislabs.gr – (+30) 210 4175865 – www.tsakalidilabs.gr

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.

«Βράσε το, για 5 λεπτά» – Οι νέες οδηγίες των αρχών για τις έτοιμες σούπες, μετά τον θάνατο γυναίκας από αλλαντίαση

Νέα αξιολόγηση και σύσταση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας μετά τον θάνατο γυναίκας που έφαγε RTE σούπα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο